Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul Cristina Constantinescu, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie la alegerile parţiale

ro

11 Oct, 2017 00:00 2249 Marime text
Cristina Constantinescu, magistrat, a fost desemnată, prin tragere la sorţi, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană pentru alegerile parţiale din 5 noiembrie a.c. Până pe 14 octombrie, primarii au obligaţia să reactualizeze listele electorale permanente din localităţile în care se desfăşoară scrutinul parţial - Mereni, Pantelimon şi Bărăganu.
 
Astăzi este prima zi în care candidaţii pentru funcţia de primar al comunelor Pantelimon şi Bărăganu îşi pot depune candidaturile. Totodată, şi formaţiunile politice pot depune listele de candidaţi pentru Consiliul Local Mereni.
 
Vă reamintim că în trei localităţi din judeţul Constanţa vor fi organizate alegeri parţiale luna viitoare. Este vorba de comunele Pantelimon, Bărăganu şi Mereni. La Pantelimon, cetăţenii îşi vor alege primarul ca urmare a decesului şefului administraţiei locale, Vasile Neicu, în luna mai a acestui an. Aici se vor organiza alegeri pentru desemnarea primarului.

În comuna Bărăganu se impune organizarea de alegeri parţiale, ca urmare a încetării înainte de termen a mandatului de primar al lui Titu Neague, ales în 2016. În acest caz, hotărârea prefectului prin care acestuia i-a încetat mandatul înainte de termen a fost atacată, dar magistraţii au menţinut-o, susţine subprefectul judeţului Constanţa. Prefectura a intrat în posesia certificatului de grefă în acest dosar. Alegerile de la Bărăganu vizează desemnarea unui nou primar.

Mereni este localitatea unde Consiliul Local nu a reuşit să funcţioneze potrivit legii încă de la alegerile locale din 2016. Cu toate că s-a încercat în repetate rânduri constituirea noului CL, nu s-a reuşit, iar, între timp, instanţa de judecată a decis dizolvarea Consiliului Local. Prin urmare, locuitorii din Mereni vor ieşi la vot pentru desemnarea aleşilor locali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii