Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La faleză nouă, se asortează străzi reabilitate Oraşul Eforie se pregăteşte pentru branşamentul la reţeaua de gaze

ro

21 Oct, 2014 00:00 2498 Marime text
Sezonul estival este deja de mult lăsat în urmă, hotelierii şi agenţii economici se pot lăuda că au avut o vară plină, iar autorităţile locale îşi văd în continuare de treabă, finalizând investiţiile care au fost stopate pe timpul verii. Aşa se face că, la Eforie, se fac pregătiri intense care promit să transforme oraşul într-una dintre cele mai frumoase staţiuni de la Marea Neagră. „Am reluat lucrările pentru modernizarea falezei din Eforie Nord. O investiţie a cărei valoare este de aproape 10 milioane de lei şi pentru care contribuţia Primăriei se ridică la 20 de procente. Va fi refăcută complet şi extinsă promenada turistică din staţiune, cuprinsă între hotelurile Acapulco şi Belona“ a declarat primarul oraşului Eforie, Ion-Ovidiu Brăiloiu.

Acesta a explicat că proiectul cuprinde realizarea unui paviment din dale de beton, amenajarea mobilierului urban şi a stâlpilor de iluminat. „De asemenea, vor fi montate şi camere de supraveghere. Ritmul în care se derulează lucrările este unul chiar satisfăcător, să sperăm că şi vremea va ţine cu noi mai mult timp. După venirea frigului, când condiţiile de lucru nu vor mai fi corespunzătoare, vom căuta o modalitate potrivită pentru a conserva lucrările la starea actuală până în primăvară“, a adăugat edilul-şef de la Eforie.
De altfel, primarul a declarat că, în urmă cu doar câteva zile, a semnat documentele pentru demararea lucrărilor de introducere a reţelei de gaze naturale.

„Sperăm ca lucrările să înceapă de anul viitor, din primăvară. Proiectul este unul foarte costisitor şi se ridică, din primele estimări, la peste 10.000.000 de lei. Realizarea sa se întinde pe o durată destul de mare de timp, cred că peste doi ani. O să începem însă cu introducerea conductelor în zona hotelurilor, a unităţilor de cazare, de alimentaţie publică, a blocurilor şi, ulterior, acestea vor fi extinse în restul oraşului. Ne bazăm în principal pe banii de la bugetul local, dar căutăm soluţii pe unde putem, sperăm să ne sprijine şi Consiliul Judeţean“, a explicat edilul Ion-Ovidiu Brăiloiu.

Lucrările de la blocurile de locuinţe sociale, reluate

În altă ordine de idei, şeful administraţiei locale de la Eforie a declarat că un alt proiect la care se lucrează prevede refacerea şi asfaltarea a 38 de kilometri de străzi urbane, în acest sens fiind deja finalizat studiul de fezabilitate.
Schimbând registrul, dar rămânând în segmentul investiţiilor derulate de autoritatea publică locală, primarul Brăiloiu a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că au fost reluate construcţiile şi pentru blocurile sociale. „Sperăm ca, anul acesta, să ne apropiem de încheierea lucrărilor la unul dintre blocurile sociale pe care le-am început în Eforie Sud. De anul viitor, avem încredere ca măcar primele 60 de familii care au nevoie de o locuinţă socială să se mute în casă nouă“, a conchis edilul-şef al oraşului Eforie, Ion-Ovidiu Brăiloiu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii