Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încătuşaţi şi duşi la arestare Mihai Lupu, Marian Lupu şi Ahduan Iuseir, cercetaţi pentru evaziune fiscală (galerie foto + video)

ro

18 Apr, 2014 00:00 4527 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa au organizat şi realizat un flagrant cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi SOS Constanţa. Descinderile au avut loc în Constanţa, miercuri, la trei persoane bănuite de evaziune fiscală prin folosirea de instrumente de plată fără acoperire. Au fost identificaţi şi duşi la arestare Marian Lupu, de 33 ani, Mihai Lupu, de 33 de ani şi Ahduan Iuseir, de 34 de ani, toţi din Constanţa.

Pentru realizarea unei acţiuni de flagrant asupra celor trei suspecţi, Marian Lupu, Mihai Lupu şi Ahudan Iuseir, poliţiştii au efectuat opt percheziţii la domiciliile acestora, precum şi la sediul societăţii pe care bărbaţii pretindeau a o reprezenta. Concret, potrivit organelor de anchetă, cei trei bărbaţi au desfăşurat o activitate infracţională complexă şi continuată de înşelăciune a mai multor reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din Constanţa şi Bucureşti, atribuindu-şi calităţi mincinoase. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbaţii achiziţionau diverse bunuri, pe care le achitau cu file de CEC sau bilete la ordin false. Ulterior, marfa era valorificată în interes personal. Prejudiciul estimat se ridică la suma de 497.240 de lei. Din acesta, au fost recuperate bunuri în valoare de 400.000 de lei şi au fost ridicate înscrisuri şi bunuri care pot constitui mijloace materiale de probă. În cauză, faţă de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Suspecţii urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Cei trei, Marian Lupu, Mihai Lupu şi Ahduan Iuseir, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în concurs şi în formă continuă.

Societatea comercială pe care cei trei bărbaţi pretindeau a o reprezenta se numeşte SC Valsoft Net SRL şi are ca obiect de activitate „activităţi de telecomunicaţii prin reţele cu cablu“. Cifra de afaceri înregistrată la finalul anului 2013 a fost de 10.041.292 de lei, cu un profit de 20.871 de lei. În cadrul societăţii, de-a lungul timpului au apărut în componenţa de conducere a firmei Maurizio Caruso, cetăţean italian de 43 de ani, Valentina Vasilica Stoica, de 29 de ani, şi Ionuţ Popa.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii