Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După vizita preşedintelui Chinei, de acum 36 de ani Un alt înalt demnitar chinez a semnat în Cartea de Onoare a comunei Cumpăna (galerie foto)

ro

04 Dec, 2014 00:00 2084 Marime text


O delegaţie oficială condusă de Excelenţa Sa Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a vizitat, ieri, comuna Cumpăna.


Prezenţa oficialului chinez în localitatea constănţeană vine după ce primarul comunei Cumpăna a semnat, pe 3 noiembrie, un acord de înfrăţire între oraşul Zhuanghang din districtul Fengxian, Shanghai, şi comuna în fruntea căreia se află. „În urma semnării acestui act, în urmă cu o lună, am întreprins toate diligenţele, astfel încât, în primăvara anului viitor, un grup de copii şi de profesori din localitate vor merge în vizită în China, la «fraţii» noştri“, a declarat Corina Iordănescu, inspector în cadrul Primăriei Cumpăna. Oaspeţii chinezi au fost impresionaţi de realizările şi de proiectele care se derulează în prezent în localitate.



Ei au fost întâmpinaţi de viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, întrucât primarul localităţii, economist Mariana Gâju, se afla într-o delegaţie la Bruxelles. Ambasadorul Chinei a semnat în Cartea de Onoare a comunei, acolo unde şi-a trecut numele şi preşedintele Republicii Chineze după vizita din 1978 în localitate. Oaspeţii chinezi au fost încântaţi de primirea de care au avut parte şi de ceea ce au găsit la Cumpăna, dar mai ales de Cartea de Onoare şi de albumul de fotografii ce cuprinde principalele momente ale vizitei preşedintelui Hua Guofeng, din 1978, documente pe care le-au parcurs cu interes, din scoarţă în scoarţă. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a fost însoţit de SU Yanwen, consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, şi de Aurel Papari, preşedintele filialei Constanţa a Asociaţiei Române de Prietenie cu China, iniţiatorul înfrăţirii dintre cele două localităţi.



Delegaţia chineză a fost poftită, apoi, la căminul cultural din localitate, unde a avut loc un spectacol susţinut de artişti ai comunităţii: ansamblul de balet „Nicolae Spirescu“ şi grupurile folclorice „Muguraşii Cumpenei“ şi „Kardelen“. Nu în ultimul rând, ambasadorul Republicii Populare Chineze a avut prilejul de a vedea ce înseamnă ospitalitatea românească, căci, la finalul programului, delegaţia a vizitat o familie de gospodari din localitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii