Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce societăţi vor să lucreze cu Primăria Pecineaga pentru 30 milioane de lei

ro

10 Feb, 2013 22:12 3503 Marime text
pecineaga_-_Lili_Paslaru.jpgPrimăria Pecineaga a încheiat toate cele trei licitaţii publice în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei privind amenajarea drumurilor din comună, a reţelei de apă şi canalizare. Vineri a avut loc ultima deschidere de oferte aferentă proiectului pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă.

Amintim că toate cele trei proiecte sunt finanţate cu bani de la Guvernul României, prin Hotărârea numărul 577.

Un alt obiectiv important pentru localitate care aduce beneficii numeroase pentru oameni îl reprezintă construirea a cinci parcuri eoliene la Pecineaga.

Prima deschidere de oferte, în cadrul celor trei licitaţii în valoare de aproximativ 30 milioane de lei, a avut loc în data de 8 ianuarie şi a făcut referire la proiectarea tehnică şi execuţia proiectului „Reabilitare şi modernizare drumuri de interes local din comuna Pecineaga, judeţul Constanţa". La licitaţie a fost depusă o singură ofertă care a fost declarată şi câştigătoare. Este vorba de asocierea de firme SC Autoprima Serv SRL, SC Comprest Util SRL şi SC Vamig SRL. Primarul comunei Pecineaga, Lili Pîslaru a menţionat că proiectul finanţat cu bani de la Guvern prevede asfaltarea a 21,7 kilometri de drum de pământ şi de piatră, valoarea acestuia fiind de 12.557.824 lei. Potrivit şefului autorităţii locale, lucrările la drumuri ar trebui să înceapă în perioada martie-aprilie.

Trei societăţi au licitat pentru lucrările la canalizare

Pentru proiectarea tehnică şi execuţia lucrării „Construcţie sistem de canalizare şi staţie de tratare a apelor uzate în comuna Pecineaga, judeţul Constanţa", valoarea estimată a cheltuielilor este de 7.880.857 lei, iar licitaţia a avut loc joia trecută, în data de 7 februarie. La deschiderea de oferte s-au prezentat următoarele societăţi: SC General Concrete Cernavodă SRL în asociere cu SNC Lavalin România SA, SCIM SA în asociere cu SC Cinnamon Project SRL şi SC Autoprima Serv SRL în asociere cu Alex Building SRL şi cu SC Comprest Util SRL. Primarul a explicat că în zilele următoare va fi anunţată oferta câştigătoare.

Ce firme se bat pentru alimentarea cu apă

De asemenea, pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Pecineaga, valoarea estimată a proiectului este de 7.577.969,50 lei, iar licitaţia a fost programată să se desfăşoare vinerea trecută, pe 8 februarie. La deschiderea de oferte au participat societăţile General Concrete Cernavodă şi SC Autoprima Serv SRL, urmând ca în maxim zece zile să fie anunţat numele agentului economic care a câştigat licitaţia.

Primarul Lili Pîslaru a explicat că cele trei proiecte se vor realiza într-o ordine firească. Ca atare, mai întâi vor debuta lucrările la reţeaua de apă şi la canalizare, urmând ca mai apoi să fie reabilitate drumurile.

Cinci parcuri eoliene se amenajează pe raza comunei

Se anunţă un an bun pentru comuna Pecineaga. Primarul la primul mandat, Lili Pîslaru, susţine că pe raza localităţii vor fi ridicate în perioada următoare cinci parcuri eoliene. „Două dintre societăţile care vor să investească în parcuri eoliene urmează să primească autorizaţia de construcţie în martie, alte două se află în faza de executare. Singurii care au început deja amenajarea parcului sunt cei de la Monson Group care au montat în partea de sud a localităţii două turbine eoliene dintr-un total de 24", a explicat şeful autorităţii locale. Primarul a precizat că 263 de turbine eoliene vor fi construite în comună de cei cinci investitori, iar beneficiile pentru locuitori nu sunt puţine. Dat fiind că parcurile sunt amenajate pe terenuri private, proprietarii vor primi o despăgubire în cuantum de 3.000 de lei pe an, timp de 25 de ani. De asemenea, societăţile au luat în administraţie drumurile publice pe care au obligaţia să le pietruiască. În urma unor sponsorizări, investitorii vor amenaja şi un parc în centrul comunei, o casă praznicală în curtea bisericii şi vor construi o centură pentru devierea traficului greu. Societăţile vor plăti la bugetul local şi o taxă de impozitare a turbinelor eoliene aflate pe teritoriul administrativ al comunei Pecineaga, la valoarea contabilă, cota de impunere fiind de 0,5%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii