Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Rasova a început un program de pietruire a străzilor Cămin cultural nou pentru locuitorii din Cochirleni

ro

30 Jul, 2015 00:00 2269 Marime text
La Rasova, proiectul reţelei de canalizare ar putea fi reluat până la toamnă. Cel puţin asta speră primarul Dorel Alexandru, care aşteaptă noile avize pentru continuarea lucrărilor. „A trebuit să modificăm întrucâtva proiectul, am cuprins alte străzi în proiect, astfel că este nevoie din nou de unele semnături şi avize de la minister. Sperăm ca, zilele acestea, să primim mai multe informaţii de la minister“, a explicat primarul Dorel Alexandru. Însă, până la primirea noilor avize, primarul s-a apucat de reabilitat drumurile pe care a fost deja introdusă reţeaua de canalizare. „Am început să pietruim străzile pe care am intervenit pentru introducerea reţelei de canalizare. Vor fi reabilitate astfel toate străzile care au fost afectate de-a lungul timpului, atât de lucrările de canalizare, cât şi de inundaţii şi alunecări de teren“, a mai spus primarul comunei Rasova.

De asemenea, alesul local a declarat că, de câteva zile, au fost demarate o serie de lucrări extrem de importante pentru locuitorii din Cochirleni. Aceştia vor avea apă la robinete dintr-un nou puţ. „Vechiul puţ de apă din care alimentam localitatea nu mai era corespunzător, avea un grad prea mare de nitraţi şi nitriţi, de aceea a trebuit să stopăm alimentarea cu apă. Am dat locuitorilor comunei care au copii de până în trei ani apă plată, iar pe ceilalţi i-am sfătuit să fiarbă şi să răcească apa, dacă vor să o consume în continuare. Am alocat 100.000 de lei pentru lucrările de forare a acestui puţ. Am început lucrările de forare de câteva săptămâni, dar încă scoatem apa care nu este conformă. Sperăm ca, peste câteva zile, să ajungem la apă curată şi să putem da drumul noii surse de apă potabilă“, a declarat primarul Dorel Alexandru.
 
Nu în ultimul rând, aşa cum le-a promis, localnicii din Cochirleni vor avea şi un nou cămin cultural. „Au fost începute lucrările pentru reabilitarea căminului cultural de la Cochirleni. Pentru acest obiectiv, am alocat aproximativ 150.000 de lei. Nu avem bani pentru a construi unul nou, astfel că am decis că cel vechi poate fi reabilitat şi modernizat“, a conchis primarul Dorel Alexandru.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii