Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alocările CJC - pentru unii mumă, pentru alţii ciumă Cumpăna şi Ghindăreşti, câştigătoare pe toată linia

ro

03 Oct, 2014 00:00 2194 Marime text
Consilierii judeţeni se reunesc, astăzi, în şedinţă ordinară pe luna octombrie. Pe ordinea de zi se regăsesc 26 de proiecte de hotărâre, toate iniţiate de cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir şi Gheorghe Darie.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa vor fi însă direct interesate de două dintre proiectele ce se discută astăzi. Mai precis, aleşii judeţeni votează repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură şi a programelor cu finanţare nerambursabilă pe anul 2014, pentru care sunt puse la dispoziţie 1.200.000 de lei pentru susţinerea proiectelor cu finanţare nerambursabilă şi a altor programe şi încă 1.861.197 de lei pentru plata arieratelor.

16 localităţi primesc bani pentru proiecte

Doar proiectele iniţiate de 16 localităţi primesc sume de la CJC pentru finanţarea acestora. Cele mai fericite sunt comunele Aliman şi Topalu, care primesc împreună o treime din întreaga sumă - câte 200.000 de lei, în timp ce la Tortoman ajung 150.000 de lei. Câte 50.000 de lei vor avea ca destinaţie proiectele de dezvoltare locală ale comunelor Cumpăna, Cobadin, Ghindăreşti, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Murfatlar, Ovidiu şi Săcele. Aceeaşi sumă va fi folosită pentru infrastructura şcolară la Comana, Istria, Tuzla şi Mihai Viteazu, în timp ce Primăria Mereni primeşte tot 50.000 de lei pentru extinderea reţelei de electrificare.

Suma de 1.861.197 de lei pentru plata arieratelor va fi împărţită între 35 de primării. Cei mai mulţi bani pentru datoriile mai vechi de 90 de zile vor merge la Crucea, Hârşova, Tuzla, Ciocârlia, Amzacea şi Cumpăna - peste 100.000 de lei. Mai puţin de 10.000 de lei ajung la bugetele locale ale primăriilor Albeşti, Aliman, Lipniţa şi Oltina.

Bani de drumuri pentru nouă primării

De asemenea, astăzi, consilierii judeţeni vor împărţi şi sumele reprezentând repartizarea procentului de 20% din sumele defalcate din TVA, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură. Doar nouă primării din judeţul Constanţa au norocul de a primi bani pentru proiectele ce ţin de infrastructura drumurilor. La Topraisar şi Horia sunt repartizaţi câte 300.000 de lei, câte 200.000 de lei ajung şi la primarii din Cumpăna, Ion Corvin, Lipniţa şi Pecineaga. 150.000 de lei sunt acordaţi Primăriei Chirnogeni, în timp ce câte 100.000 de lei ajung la Tortoman şi Ghindăreşti. În total, cele nouă unităţi administrativ-teritoriale judeţene au de împărţit 1.750.000 de lei.

Menţionăm că listele privind repartizarea banilor din cotele din impozitul pe venit şi din TVA vor fi supuse dezbaterii astăzi, în cadrul şedinţei ordinare organizate de Consiliul Judeţean Constanţa. Rămâne de văzut dacă vor avea ceva de obiectat consilierii judeţeni cu privire la împărţirea acestor tranşe de bani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii