Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10.000 de câini fără stăpân pe străzile Constanţei Primăria Constanţa va trebui să aloce 100 de euro pentru un maidanez

ro

03 Oct, 2013 00:00 1832 Marime text
Administraţia publică locală constănţeană se gândeşte, susţine primarul Radu Mazăre, la soluţii pentru problema câinilor fără stăpân. Cum? Prin aplicarea legii. „Probabil o să începem să o aplicăm de la 1 ianuarie (n. r. Legea privind eutanasierea maidanezilor), pe bugetul anului viitor.

Am discutat ca să găsim bani pentru aşa ceva, o să ne apucăm să facem o nouă licitaţie care să fie în concordanţă cu legea, cu prins, cu ţinut două săptămâni, cu eutanasiat şi aşa mai departe. Să nu avem discuţii că de ce nu am prelungit contractul anual, facem o licitaţie, ne apucăm de licitaţie acum, taman bine, în trei, patru luni de zile se finalizează licitaţia”, a menţionat primarul.
Conform spuselor edilului şef, pentru un câine fără stăpân ar trebui să se aloce, potrivit unor calcule preliminare, 100 de euro. „Mă gândeam că trebuie să alocăm 100 de euro de câine pe nişte calcule preliminare, cu prinsul, să vedem cum îi prinde, dacă aleargă după ei cu laţul, dacă e cu tranchilizant. În  orice caz, o să găsim bani ca să aplicăm această lege”, a declarat primarul Constanţei.

În această ordine de idei, Mazăre a ţinut să sublinieze că lui nu-i plac ceea ce el numeşte farisei. „Mie nu-mi plac fariseii. Ştiu că ne plac animalele, ştiu că ţi-e milă de el, că nu e normal să-l omori, că avem suflet, dar când mâncăm mieii ăia care se uită cu privirea blândă la noi nu mai avem nicio problemă. Umplem maţul, stăm cu el în sus şi gâfâim şi pe ăia i-am omorât şi nu mai avem nicio mustrare de conştiinţă. Avem probleme de conştiinţă numai cu câinii, nu e în regulă”, este de părere Mazăre.
Conform declaraţiilor viceprimarului Decebal Făgădău, în municipiul Constanţa există, în spaţiul public (aici nu intră platformele industriale, Portul Constanţa, curţile firmelor), aproximativ 10.000 de câini fără stăpân.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii