Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie pentru angajaţii Oil Terminal AGA a respins propunerea CA de a disponibiliza 300 de angajaţi (galerie foto)

ro

23 Dec, 2014 00:00 2334 Marime text
Peste 200 de persoane, angajaţi ai Oil Terminal SA, s-au adunat, ieri, în faţa sediului companiei, pentru a protesta împotriva conducerii şi a unor măsuri de reorganizare anunţate. Angajaţii au ales să-şi strige nemulţumirile în faţa sediului companiei, mai ales că ieri a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor.

Mai exact, oamenii erau disperaţi deoarece, în pragul sărbătorilor de iarnă, şefii îi anunţaseră că, în prima fază, urmează a fi indisponibilizate 300 de persoane, apoi alte 500, prin externalizarea unor servicii. Înarmaţi cu tobe, fluiere şi vuvuzele, angajaţii au scandat „DNA să vină să vă ia!“, „Demisia!“, „Hoţii!“. Liderul sindical Nicolae Androne a declarat că se doreşte insolvenţa companiei Oil Terminal şi vânzarea acesteia. Mai mult, el a anunţat că sindicaliştii vor face plângeri penale împotriva celor care vor semna decizia de reorganizare. Pentru că nimeni din conducerea companiei Oil Terminal SA nu a ieşit să discute cu protestatarii, aceştia au forţat intrarea în sediu şi au năvălit în clădire, cerând demisia preşedintelui Consiliului de Administrare, Laurenţiu Ciocârlan.

Angajaţii au învins


După câteva ore, Armando Andreşoiu, directorul Logistică - Reparaţii din cadrul Oil Terminal, a anunţat că Planul de administraţie propus de Consiliul de Administraţie (CA) a fost respins. Prin urmare, CA a fost revocat. Deciziile AGA au fost primite cu urale şi strigăte, precum „unitate!” şi „am învins!”.   

Oil Terminal SA Constanţa ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare operator pe mare, specializat în vehicularea țițeiului, a produselor petroliere și petrochimice lichide și a altor produse şi materii prime, în vederea importului, exportului şi tranzitului. De asemenea, Oil Terminal Constanţa reprezintă unul dintre cele mai mari terminale din sud-estul Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii