Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
20:58 21 08 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Spaţiul verde din zona parcului Tăbăcărie dispare încet, dar sigur Cu avizul administraţiei locale, blocurile noi răsar ca ciupercile după ploaie (galerie foto + document)

ro

03 Apr, 2014 00:00 3555 Marime text
Bulevardul Alexandru Lapuşneanu, mai ales în zona Parcului Tăbăcărie, este preferat de tot mai mulţi investitori, motiv pentru care fiecare metru pătrat de spaţiu verde liber este valorificat. Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a semnalat pe pagina de Facebook faptul că, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu nr. 189, o porţiune mare de teren a fost împrejmuită. „Terenul a fost dat de Mazăre pentru construcţia unei policlinici cu nouă etaje şi bloc... Blocurile mici vor fi ascunse, iar copacii care vor fi tăiaţi au împreună peste 500 de ani“, ne-a semnalat constănţeanul.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, locatarii din blocul T5, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu 181, au rămas înmărmuriţi când zeci de muncitori au început a îngrădi spaţiul verde din faţa blocului. „Aici se va construi un imobil nou“, au fost anunţaţi de către cei care munceau la montarea gardului. Constănţenii din T5 sunt speriaţi de ceea ce îi aşteaptă, deoarece blocul în care locuiesc este un pic înclinat, iar casa scării este crăpată la fiecare etaj. „Am făcut adrese către Guvernul României, către Primăria Constanţa, către Inspectoratul de Stat în Construcţii. De la trotuarul blocului nostru până la trotuarul de pe bulevard, sunt 21 de metri. Mai mult, la şase metri adâncime este o pânză de apă“, ne-a spus preşedintele Asociaţiei de Proprietari, Constantin Georgescu.

Pentru a da curs sesizării constănţenilor care locuiesc în blocul T5 de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu 181, reprezentaţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au solicitat o constatare prin care se dovedeşte că imobilul T5 este uşor înclinat. „Blocul T 5 este construit în anii 1967-1967, are zece etaje. A suferit o serie de deteriorări în urma cutremurului din 1977, fiind înclinat un pic spre lacul Tăbăcărie. Tocurile uşilor sunt deformate, casa scării este crăpată la fiecare nivel. Ca să facem o constatare oficială a celor spuse mai sus la firmele specializate, avem nevoie de 40.000 de lei. Noi nu putem să facem această constatare, deoarece mulţi dintre membrii asociaţiei sunt pensionari, care au venituri mici. De unde să luăm aceşti bani? Orice săpătură pentru fundaţia unei clădiri care se va realiza în imediata apropiere a blocului nostru ar putea crea un pericol de înclinare şi mai mare sau chiar prăbuşire“, a adăugat Constantin Georgescu.
 
Potrivit panoului informativ, montat în şantier, beneficiarul investiţiei este SC Comprest Util SRL. Proiectantul general al lucrării este SC MBV Grup SRL. Au fost eliberate autorizaţia de construire şi cea de organizare şantier nr. 389/27.03.2014 de Primăria Constanţa. Data începerii construcţiei este 31.03.2014,urmând ca aceasta să fie finalizată pe data de 30.03.2016.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ipse 22 Apr, 2014 23:41 Pe site-ul primariei, autorizatia respectiva este data la adresa Alexandru Lapusneanu nr. 8, pentru organizare de santier. ATAT! La puscarie Mazare!!!