Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Sfaturile salvamarilor ignorate de turiștii teribiliști. Încă două persoane în pericol de înec la Olimp și Eforie Nord. Elicopterul SMURD chemat în ajutor

ro

17 Aug, 2017 17:28 2947 Marime text
Alte două cazuri de înec au fost înregistrate în această după amiază pe litoralul românesc al Mării Negre. Potrivit Serviciului Județean de Ambulanță, la Olimp a fost scoasă din apă o persoană în pericol de înec. Victima ar fi conștientă. 

AL doilea caz a avut loc la Eforie Nord în zona Debarcader acolo unde o persoană este inconștientă. Potrivit ISU Dobrogea la fața locului intervine elicopterul SMURD și șenilata Eforie Nord. Victima a fost scoasă din apă la debarcader, lângă port. 

În ultimele zile pe litoral din cauza valurilor și a curenților au fost arborate steaguri care avertizează turiștii asupra pericolelor la care se expun atunci când intră în apă. Cu toate acestea mulți dintre cei veniți pentru câteva zile pe litoral ignoră atât steagurile cât și sfaturile salvamarilor și se avântă în valuri. De la începutul acestui sezon estival pe litoral aproximativ 20 de persoane și-au pierdut viața. 

UPDATE. 

Persoana în pericol de înec de la Olimp a plecat de pe plajă până la sosirea cadrelor medicale de la Ambulanță. 

La Eforie Nord nu mai este necesară intervenția elicopterului SMURD, victima, de aproximativ 55 de ani fiind conștientă și transportată de un echipaj SAJ la spital. La Eforie Nord pacientul este recalcitrant și refuză colaborarea. 

Sursa foto: SAJ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii