Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Gigi Chiru cere ajutorul constănţenilor Denunţătorii campaniei de strângere de semnături pentru Port vor fi premiaţi de PDL

ro

19 May, 2014 00:00 1532 Marime text
Campania de strângere a semnăturilor pentru trecerea unui nou pachet de acţiuni de la Portul Constanţa la administraţia locală a început de câteva zile, iar disensiunile nu au întârziat să apară. PDL Constanţa condamnă implicarea funcţionarilor publici, angajaţi ai Primăriei şi ai instituţiilor subordonate, în acţiunea de strângere de semnături pentru Port, după cum se precizează într-un comunicat de presă al PDL Constanţa. Potrivit liderului PDL Constanţa, Gigi Chiru, „primarul PSD Radu Mazăre foloseşte funcţionarii publici ca pe angajaţi plătiţi din propriile buzunare şi lasă administraţia locală «pe tuşă» pentru a-şi atinge scopul. Mai mult decât atât, acţiunile unora dintre ei încalcă flagrant legea“. Senatorul de Constanţa susţine că „în disperarea de a distruge Portul, primarul PSD Radu Mazăre face orice efort, chiar şi acela de a pune funcţionarii publici să comită ilegalităţi“. „Angajaţii Primăriei şi ai instituţiilor subordonate acesteia strâng semnături pe mai multe fronturi”, a declarat Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa. Acesta a subliniat faptul că, în primul rând, „pensionarii care primesc pachetele cu alimente sunt obligaţi să semneze. Li se iau datele de pe buletine fără consimţământ, fără a li se explica de ce, se trec în tabele şi abia apoi primesc pachetul. În al doilea rând, funcţionarii publici, în echipe de câte doi, sunt puşi să meargă din uşă în uşă pentru a strânge semnături“. Senatorul PDL de Constanţa precizează: „Cel mai grav este că angajaţii Corpului de Control din cadrul Poliţiei Locale a Primăriei Constanţa condiţionează agenţii economici, ameninţându-i cu controale ori cu piedici în emiterea anumitor documente, şi îi pun să semneze că sunt de acord cu planul lui Mazăre pentru Port. Inspectorii Corpului de Control au termen, între 13 şi 21 mai, să strângă un anumit număr de semnături“, se precizează în comunicatul preşedintelui organizaţiei judeţene a PDL Constanţa.
Senatorul Chiru declară că va denunţa aceste acţiuni organelor competente, iar pentru acest lucru parlamentarul cere sprijinul constănţenilor: „Cerem sprijinul cetăţenilor pentru a demasca aceste ilegalităţi comise de angajaţii Primăriei, plătiţi din bani publici. Orice fotografie ori înregistrare audio sau video pe care o vom primi ne va fi de mare ajutor în demascarea practicilor ilegale ale angajaţilor lui Mazăre. Aşteptăm ca cetăţenii să ia atitudine, să-şi apere oraşul, să nu accepte ilegalităţile. Aşteptăm pe adresa de mail a partidului, pd_constanta@yahoo.com, orice dovadă în acest sens, iar cetăţenii care vor da dovadă de spirit civic şi de interes pentru oraşul lor vor fi premiaţi de organizaţia PDL Constanţa, însă funcţionarii publici care strâng semnături, în loc să aibă grijă de Constanţa, vor suporta rigorile legii“, a conchis senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii