Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Scufundare în saturaţie la Centrul de Scafandri (video)

ro

23 Nov, 2016 10:47 3000 Marime text
Timp de cinci zile, ansamblul de scufundare simulată ASS-500 de la Laboratorul Hiperbar al Centrului 39 Scafandri din Constanţa este ”casa” pentru patru scafandri de mare adâncime, care execută, în perioada 21-25 noiembrie, antrenamente de scufundare în saturaţie cu aer, la adâncimea de lucru de 50 m, în condiţii de apă rece şi vizibilitate redusă, se arată într-un comunicat transmis astăzi redacţiei ZIUA de Constanţa.
 
Scafandrii sunt asistaţi permanent de o echipă de suprafaţă, formată din cinci specialişti în hiperbarism, care asigură menţinerea parametrilor ambianţei şi conducerea scufundărilor. Activitatea are ca scop antrenarea echipelor de suprafaţă în executarea procedurilor pentru schimbarea nivelului de viaţă şi a transferului de personal, precum şi pentru exploatarea instalaţiilor de scufundare.
 
Laboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri are în dotare două barocamere, cu câte patru locuri, cuplate la un simulator, în care se realizează condiţiile de lucru sub apă, la adâncimi de până la 500 m.

(sursa foto + video: arhivă ZIUA de Constanţa)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii