Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN România va participa cu 50 de instructori pentru pregătirea şi consilierea forţelor de securitate irakiene

ro

17 Feb, 2017 11:58 2872 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a participat, ieri, la Reuniunea miniştrilor Apărării din statele contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIS/Daesh, organizată în marja ministerialei NATO a apărării, de la Bruxelles.

Pe parcursul discuţiilor a fost exprimat sprijinul politic al statelor membre pentru continuarea acţiunilor Coaliţiei în Irak şi Siria în vederea eliminării ameninţărilor teroriste ce pun în pericol viaţa a milioane de oameni atât pe teritoriul acestor ţări, cât şi la nivel global. În contextul susţinerii ferme a eforturilor de combatere a terorismului, miniştrii Apărării au evidenţiat progresul realizat în limitarea capacităţii de acţiune a ISIS/Daesh. De asemenea, au fost analizate provocările viitoare ale situaţiei de securitate, fiind subliniată cerinţa de accelerare a acţiunilor militare.

Un subiect important al întâlnirii a fost cel referitor la măsurile avute în vedere pentru faza de stabilizare a regiunii după destructurarea ISIS/Daesh, în special din perspectiva sprijinului umanitar şi al reconstrucţiei. În acest sens, a fost subliniat rolul important al NATO şi al altor organizaţii internaţionale care pot avea o contribuţie importantă la eliminarea definitivă a pericolului ISIS/Daesh şi asigurarea revenirii zonei la o viaţă normală.

Ministrul Leş a reiterat sprijinul României pentru acţiunile comunităţii internaţionale destinate stabilizării situaţie din Siria şi Irak şi pentru combaterea fenomenului terorist la nivel global. În context, a exprimat angajamentul privind participarea ţării noastre, în anul 2017, la efortul Coaliţiei Globale, cu un efectiv total de până la 50 de instructori, care pot fi întrebuinţaţi pentru activităţi de pregătire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene. 


Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii