Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumea politică văzută prin prisma Calendarului Chinezesc Ce-i aşteaptă pe oficialii constănţeni în Anul Calului Verde de Lemn

ro

14 Jan, 2014 00:00 4110 Marime text
Nu mai este mult până la debutul noului an chinezesc. Aceasta începe pe 31 ianuarie 2014 şi se va încheia pe data de 18 februarie 2015. Potrivit Calendarului Chinezesc, anul 2014 va fi cel al Calului Verde de Lemn. Va fi şi anul politicienilor constănţeni?! Rămâne de văzut! În rândurile ce urmează am surprins lumea politică tocmai din perspectiva Calendarului Chinezesc, care îi înfăţişează pe politicieni în funcţie de zodia lor. Astfel că îi întâlnim în politica de la malul mării pe politicienii cai de foc sau maimuţe de pământ. Nu lipesc nici cei aflaţi sub semnele tigru sau şarpe.

Începem, aşa cum este şi normal, cu cei aflaţi sub zodia Calului, deşi oricât ne-am străduit nu i-am găsit pe Caii de Lemn, întrucât 2014 este în primul rând anul lor. În politica de la malul mării avem, în schimb, cai de foc şi de pământ. Deputatul social-democrat la primul mandat Mircea Titus Dobre este Cal de pământ (20 decembrie 1978). În aceeaşi zodie, însoţită de acelaşi element, s-a născut şi democrat-liberalul Florin Gheorghe (15 decembrie 1978). Cei doi nu sunt singurii parlamentari constănţeni care s-au născut în Zodia Calului. Mai au acelaşi semn zodiacal, dar cu elemente diferite, senatorul PC Mircea Banias (6 martie 1966) şi senator PDL la primul mandat Christian Gigi Chiru (1 februarie 1966). Cei doi, până nu de mult colegi în cadrul aceluiaşi partid (PDL), sunt cai de foc. Dar nu încheiem aici cu cei născuţi în Zodia Calului. Tot Cal de foc este şi zodia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu (29 octombrie 1966). Cal de foc este şi primarul independent al comunei Peştera, Valentin Vrabie (4 aprilie 1966).
 
Sub zodia Maimuţei
 
Nu doar în zodia Calului, ci şi în cea a Maimuţei sunt născuţi numeroşi oficiali din judeţ. Radu Mazăre (5 iulie 1968) este Maimuţă de pământ. Tot în zodia Maimuţă se află şi social-democratele Antonella Marinescu (născută pe 22 februarie 1968) şi Cristina Dumitrache (1 decembrie 1981), dar şi primarul PSD al oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, născut pe 19 februarie 1968. Astfel, dacă primarul Radu Mazăre, consulul General al României la Toronto, Antonella Marinescu, şi primarul Ovidiu Brăiloiu sunt maimuţe de pământ, deputatul Cristina Dumitrache este maimuţă de metal.
 
Alte zodii, alţi politicieni
 
Aceasta nu înseamnă că nu avem şi politicieni născuţi în alte zodii. Deputatul Mădălin Voicu (10 iulie 1952), este, potrivit Calendarului Chinezesc, Dragon de apă. Nu este şi cazul lui Remus Cernea (25 iunie 1974), care este Tigru de lemn.
Parlamentarul liberal Gheorghe Dragomir este Tigru de apă (12 ianuarie 1963), în timp ce senatorul PNL, Puiu Haşotti, este Şarpe de apă (14 iunie 1953). Anul 2013, care tocmai s-a încheiat, a fost anul Şarpelui de Apă. Revenind la semnele zodiacale, aflăm că senatorul Alexandru Mazăre (2 ianuarie 1972), fratele primarului Radu Mazăre, este născut în zodia Mistreţ de metal, iar deputata PSD Manuela Mitrea (28 noiembrie 1963), este Iepure de apă.
Avem şi primari care se potrivesc la zodii. Este şi cazul primarilor liberali Florin Mitroi (21 martie 1967) şi Ancuţa Belu (28 august 1967). Ambii sunt născuţi în zodia Caprei de foc. În schimb, edilul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, reîntors în vara anului 2012, la şefia Primăriei Cernavodă, este, potrivit Calendarului Chinezesc, Câine de foc.
 
Previziunile anului 2014 pentru fiecare în parte
 
Pentru politicienii născuţi în zodia Calului (Nicuşor Constantinescu, Valentin Vrabie, Christian Gigi Chiru, etc.), dacă ne luăm după Calendarul Chinezesc, se anunţă un an bun şi prosper, cu promovări şi evidenţieri merituoase, care vor aduce nativilor satisfacţie şi fericire, potrivit sfatulparintilor.ro. Există şi câteva atenţionări pentru cei născuţi în această zodie. Aceştia nu trebuie să rupă prietenii sau asociaţii în acest an.
Conform aceluiaşi site, şi pentru politicienii născuţi în zodia Maimuţă (Radu Mazăre, Cristina Dumitrache, Ovidiu Brăiloiu şi alţii) va fi un an excelent, deşi vor face faţă necazurilor şi frustrărilor. Va fi un an în care va trebui să se alieze cu oponenţii atunci când este clar că nu-i va putea învinge. Pentru a reuşi vor trebui să fie conservatori şi fini observatori. Pentru Dragon (deputatul Mădălin Voicu) va fi un an amestecat plin de incertitudini şi surprize. Unele veşti îl vor putea supăra sau îi pot schimba viaţa temporar, deşi problemele tind să se rezolve în timp singure, aceasta dacă nativii nu se va încăpăţâna şi nu va deveni agresivi, potrivit sfatulparintilor.ro.

Pentru Tigru (Remus Cernea, Gheorghe Dragomir) se anunţă un an foarte fericit şi foarte bun. Lucrurile se vor desfăşura calm şi se prevăd promovări şi evidenţieri. Va fi un an în care Tigrul va face uşor rost de bani. Pentru Iepure (Manuela Mitrea) va fi un an bun, norocul venind din partea unor oameni foarte binevoitori, care vor fi fericiţi să uzeze de influenţa lor pentru beneficiul său. De asemenea, va avea mult de călătorit sau va petrece mult timp în distracţii şi chefuri. Pentru Şarpe (Puiu Haşotti) se anunţă un an energic, aşa că trebuie să-şi înfrâneze emoţiile şi să nu se pripească dacă vrea ca toate dorinţele să i se împlinească.
Pentru Mistreţ (Alexandru Mazăre) va fi un an foarte bun dacă va evita speculaţiile riscante şi nu va încredinţa altuia banii săi. Pentru Câine (Gheorghe Hânsă) va fi un an de expansiune şi progres, dat fiind că se prevăd promovări şi câştiguri financiare reale. Potrivit http://www.horoscopurania.ro, cei născuţi în zodia Caprei (Ancuţa Belu, Florin Mitroi) vor avea nevoie anul acesta de mai multă determinare pentru a nu ceda în faţa dificultăţilor şi pentru a nu rata o ofertă bună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii