Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Forumul Global al Comitetului Evreiesc American, Crin Antonescu se opune renaşterii antisemitismului în România

ro

21 May, 2014 00:00 1382 Marime text
La prestigiosul Forum Global al Comitetului Evreiesc American care a avut loc recent în Statele Unite ale Americii, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterii despre agravarea antisemitismului în Europa.
Crin Antonescu a fost invitat, la Washington, de organizaţia American Jewish Committee, pentru a participa la dezbaterea cu tema „În mijlocul furtunii - antisemitismul se întoarce în Europa“. „În ultimii ani, partidele extremiste, sub impulsul consecinţelor crizei economice, au cunoscut un reviriment electoral în Europa. Cel mai mare pericol imediat este accederea la alegerile pentru Parlamentul European din această lună a partidelor extremiste“, se arată într-un comunicat de presă emis de PNL. În octombrie 2013, Crin Antonescu, pe atunci preşedinte al Senatului, şi deputaţii liberali George Scutaru şi Andrei Gerea depuneau un proiect de modificare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 31/2002, prin care introduceau o interdicţie explicită privind cultul mişcării legionare din România. Această lege a fost deja votată de Senat şi aşteaptă să fie adoptată de către cealaltă cameră a Parlamentului.
Preşedintele liberalilor a atras atenţia asupra riscului propagării antisemitismului din diverse state în care proliferarea cultului criminalilor de război, negarea Holocaustului şi actele de intoleranţă sunt în creştere. „Un asemenea caz este Ungaria, în care o aripă a partidului de guvernământ Fidesz, condus de primul-ministru Viktor Orban, sprijină partidul extremist Jobbik. În acest caz, efortul autorităţilor maghiare de a combate antisemitismul şi extremismul de dreapta lasă mult de dorit, acestea fiind deseori criticate de Muzeul Holocaustului din Washington şi de organizaţiile evreieşti pentru măsurile duplicitare“, potrivit liderului PNL. Crin Antonescu a subliniat că România este un bun exemplu în ceea ce priveşte atitudinea fermă de combatere a naţionalismului, rasismului şi antisemitismului. În ceea ce priveşte situaţia din România din prisma acestei problematici, preşedintele PNL a menţionat că, „în ultimii ani, clasa politică şi administraţiile succesive au afirmat angajamentul constant al României pentru combaterea antisemitismului prin măsuri concrete legislative şi educative“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii