Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In Memoriam Anghel Saligny Tren special dedicat inginerului proiectant al Podului Carol I de la Cernavodă (galerie foto)

ro

14 Jun, 2014 00:00 3182 Marime text
Ieri, la Cernavodă, a avut loc un eveniment important, organizat în memoria inginerului Anghel Saligny. Astfel, un tren special realizat pentru acest prilej a oprit pentru 20 de minute în staţia Cernavodă Pod, acolo unde se află şi Podul Carol I, proiectat de  cunoscutul inginer. Trenul, dotat cu cele mai moderne vagoane şi o locomotivă pe măsură, s-a deplasat pe ruta Bucureşti Nord - Cernavodă Pod - Constanţa.

Sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Carol al II-lea, la data de 10 iunie 1939, se dădea în folosinţă Muzeul Ceferiştilor. Anul acesta, s-au împlinit 75 de ani de la inaugurare. Pe parcursul timpului, instituţia a reunit exponate istorice, regăsindu-se aici cele mai vechi vehicule feroviare care au circulat pe teritoriul ţării noastre. După ce în 1944 muzeul a fost distrus de bombardamente, în 1953, acesta a fost redeschis pe actualul amplasament din Calea Griviţei. După o reorganizare, în 1969, instituţia se redeschide sub denumirea Muzeul Tehnic al Căilor Ferate Române, nume sub care este cunoscută şi astăzi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii