Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google, de Ziua Îndrăgostiților, ne învaţă ce este un pangolin

ro

13 Feb, 2017 12:51 3512 Marime text
Data de 14 februarie reprezintă pentru îndrăgostiţi ocazia perfectă de a celebra dragostea ce îi uneşte. Povestea acestei zile a iubirii datează din vremuri îndepărtate şi a oscilat între scrisori de dragoste şi cereri în căsătorie.
 
Google a găsit un mod inedit de a deschide seria de Doodle destinată zilei de Valentine's Day, sărbătoarea adoptată de români sub numele de „Ziua Îndrăgostiţilor”.
 
Suprinzător sau nu, un Doodle îi este dedicat unui... animăluț simpatic. Cei de la Google au creat un joc video la finalul căruia veți descoperi ce este un pangolin.
 
Denumirea de pangolin provine din cuvântul malaiezian panggoling, ce înseamnă încolăcire, deoarece pangolinii, când se simt amenințați, se încolăcesc ca o minge. Au corpul lung, acoperit cu solzi cornoși care se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș şi botul alungit. Picioarele pangolinilor sunt înarmate cu gheare puternice cu care pot săpa mușuroaiele furnicilor și termitelor cu care se hrănesc. Membrele anterioare sunt slab dezvoltate față de cele posterioare.
 
Sunt cunoscute opt specii actuale, grupate în trei-patru genuri. Reproducerea are loc o singură dată pe an, femelele nasc câte un singur pui, rareori doi.
 
Pangolinii au devenit rari, deoarece localnicii îi vânează pentru carne, în timp ce solzii lor sunt utilizați la ornarea obiectelor de artizanat.
 
Sursa foto: Captură Google

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii