Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faptele bune se contabilizează în... registrul de botez De sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel, trei copii abandonaţi au fost creştinaţi la Cumpăna (galerie foto)

ro

30 Jun, 2014 00:00 3455 Marime text
Fiecare sărbătoare ortodoxă are o încărcătură specială pentru autoritatea publică locală din Cumpăna. De aceea, cu prilejul praznicului Sfinţilor Petru şi Pavel, trei copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, au fost creştinaţi de către părinţi spirituali aleşi cu grijă de lucrătorii de la Biroul de Asistenţă Socială al Primăriei Cumpăna. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Pentru primarul comunei, economist Mariana Gâju, a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să fie botezaţi copii abandonaţi de părinţi. De altfel, iniţiativa îi aparţine liderului administraţiei locale, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an.
Ieri, evenimentul a avut loc la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din localitate, iar ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Locuitorii comunei s-au strâns, cu mic, cu mare, pentru a asista la creştinarea celor trei copii din centrele de plasament, aflaţi în prezent în asistenţă maternală.

„Este o bucurie pentru noi să le putem oferi acestor micuţi năpăstuiţi de soartă un dar de suflet, să putem să le înlesnim Taina Sfântă a Botezului. Sunt copii care nu au nici măcar certificat de naştere sau vreun document constatator că au venit pe această lume. De aceea, căutăm persoane care îşi doresc cu adevărat să facă o faptă bună şi să creştineze aceşti copii, pentru că ştim că le vor fi alături apoi şi le vor călăuzi paşii în viaţă. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca naşii să le devină părinţi şi în acte“, a declarat, cu emoţie, primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, promotorul acestei acţiuni. Această a mai menţionat că astfel de activităţi vor avea loc la fiecare sărbătoare importantă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii