Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionel Maftei, patronul Metalbac&Farbe, a trecut la cele veșnice. Ce afaceri a avut la Constanta

ro

04 Apr, 2017 10:26 10803 Marime text

Încă un eveniment nefericit în lumea afacerilor din România. Ionel Maftei, patronul Metalbac&Farbe, unul dintre cei mai modești și apreciați oameni de afaceri din Bacău, a  decedat în Franța.

Născut pe 15 septembrie 1961 în satul Lichitișeni, Ionel Maftei a înființat, în 1995, firma Metalbac&Farbe. Trupul neînsuflețit al omului de afaceri urmează să fie adus în țară și depus la Biserica „Sf. Gheorghe", din municipiul Bacău.

Cu sediul social în satul Măgura, comuna Măgura, judeţul Bacău, firma a fost înfiinţată în anul 1995, cu un capital social subscris de 94.040 de lei, integral vărsat și 9.404 acţiuni nominative. Societatea a fost controlată de Ionel I. Maftei și Sorin Popa, născut pe 2.04.1983, în Galaţi. 

Societatea Metalbac&Farbe a avut contracte în cheiate și pentru lucrări executate în județul Constanța.

Compania Națională e Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a atribuit, în data de 24 aprilie 2014, în urma unie licitații publice, companiei Metalbac&Farbe din Bacău, un contract pentru lucrări de marcaje rutiere pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale din administrația Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța. Valoarea exacta a contractului a fost de 1.607.888 RON.


Licitația s-a realizat sub forma negocierii, dar fără anunț de participare, procedură motivată de firma contractantă prin urgența situației survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directive. Contractul urma să fie atribuit firmei care face cea mai bună ofertă, dar compania câștigătoare a fost singura participantă. 

Nu este primul contract de acest tip atribuit companiei, Metalbac&Farbe Bacău câștigând de la CNADNR,  în noiembrie 2013, două contracte de milioane pentru realizarea de lucrări de marcaje rutiere pe autostrăzi și drumuri naționale împărțite pe șapte loturi administrative de DRDP București, Craivoa, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași și Constanța.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii