Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie a Ambasadei Republicii Vietnam, la CCINA Dănuţ Jugănaru - „Încercăm să atragem cât mai mulţi investitori la Constanţa“ (galerie foto)

ro

29 Jun, 2016 00:00 1917 Marime text


Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa şi Ambasada Republicii Socialiste Vietnam din Bucureşti au desfăşurat, ieri, seminarul „Vietnam - destinaţie pentru investiţii, afaceri şi turism“.
 
La eveniment au participat Excelenţa Sa Tran Thanh Cong, ambasadorul Republicii Vietnam în România, Le Ngoc Thi, consilier comercial, secretarul III Tran Thi Nga, cât şi alţi reprezentanţi din cadrul ambasadei. CCINA Constanţa a fost reprezentată de directorul Dănuţ Jugănaru. În cadrul seminarului, au fost prezentate atât oportunităţile de investiţii şi de afaceri în Republica Vietnam, cât şi posibilităţile de cooperare între firmele vietnameze şi cele româneşti.
 
„Sunt mai multe domenii de activitate interesante pentru relaţiile de colaborare, comerciale, economice dintre România şi Vietnam. Camera de Comerţ şi Industrie a României va organiza, peste două săptămâni, o misiune economică în Vietnam, care va fi condusă de prim-ministrul Românei, Dacian Cioloş. Vietnamezii sunt foarte buni în anumite domenii de activitate, sunt mari cultivatori de orez, textile, metalurgie. Vietnamul este o destinaţie turistică interesantă, în creştere. Vietnamezii sunt interesaţi de colaborări cu firme româneşti din industria petrolului, a gazelor naturale. Încurajăm relaţiile comerciale, dar şi crearea de societăţi mixte, constituirea de firme aici, la Constanţa, care să producă bunuri sau să presteze servicii pentru Uniunea Europeană.
 
Încercăm să atragem cât mai mulţi investitori la Constanţa. Firmele româneşti nu prea au ştiut că pot investi în Vietnam. Au avut un anumit blocaj mental. Dar este foarte uşor. Spre exemplu, un cetăţean român poate obţine viză de călătorie în Vietnam în două zile, iar invers durează între 30 şi 60 de zile. Vietnamezii sunt foarte interesaţi de dezvoltarea turismului. Au şi ei oferte turistice foarte interesante. Pe de altă parte, şi noi suntem interesaţi să le arătăm ce le poate oferi România. Pentru început, ar fi interesant să se deschidă pe litoral un restaurant cu specific vietnamez, pentru că nu avem încă aşa ceva“, a declarat Dănuţ Jugănaru.
 
În acest context, directorul CCINA Constanţa a precizat că, „la ora actuală, în judeţul Constanţa există o singură firmă cu capital vietnamez“.
 
La rândul său, Excelenţa Sa Tran Thanh Cong, ambasadorul Republicii Vietnam în România, a transmis că ţara sa doreşte o colaborare cât mai fructuoasă cu România. „Între România şi Vietnam există relaţii tradiţionale de prietenie. Vorbim şi de studenţii care au învăţat în România. Este vorba despre o cooperare intensă, deoarece trebuie pus accentul pe resursele umane bune din România, unde există specializare în zona maritimă, zona navală. Ne interesează o cooperare strânsă cu România şi o potenţială înfrăţire între regiuni. Mă refer la judeţul Constanţa şi provincia Danang, unde similitudinile sunt mari. Provincia Danang are o coastă vastă, de asemenea şi judeţul Constanţa are perspective bune în acest sens. De aceea ne dorim o înfrăţire şi o prietenie care să ducă la o colaborare. Suntem încrezători că, în acest sens, colaborarea va fi benefică, pentru a putea dezvolta afaceri atât în Vietnam, cât şi Constanţa. Ne dorim o colaborare cât mai fructuoasă“, a declarat Excelenţa Sa Tran Thanh Cong, ambasadorul Republicii Vietnam în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii