Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date eronate la staţia de monitorizare a aerului Constanţa! Ce spune Agenţia pentru Protecţia Mediului (galerie foto)

ro

18 Feb, 2017 00:00 2845 Marime text
Pentru a afla calitatea aerului, Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului a montat în oraşele ţării staţii de monitorizare. De câteva zile, staţia amplasată la Constanţa pe bulevardul 1 Decembrie 1918, zona bloc L56, indică data de 27 ianuarie, cu toate că suntem deja în luna februarie!
 
Redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa au verificat câteva zile la rând dacă datele de pe panoul staţiei de monitorizare a calităţii aerului se vor schimba, însă acestea au rămas la fel! Mai mult, panoul staţiei preciza că indicele calităţii aerului era „foarte bun“. Ne întrebăm însă dacă aceste informaţii sunt corecte, în condiţiile în care data calendaristică nu corespunde realităţii…
 
Am contactat reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa, care au în subordine aceste staţii de monitorizare a calităţii aerului, şi le-am sesizat problema identificată. „Noi primim, zilnic, date de la aceste staţii. Vom trimite o echipă în teren pentru a remedia problema sesizată“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul APM Constanţa, Monica Zaharia.
 
În municipiul Constanţa, au fost amplasate următoarele staţii: pe bulevardul 1 Decembrie 1918, zona bloc L56, pe strada Prelungirea Liliacului nr. 6 şi pe strada Mihai Viteazu, zona Fantasio. În municipiul Năvodari există două staţii: una pe strada Sănătăţii, FN, şi una pe DC-86, în Tabăra Victoria. O staţie funcţionează la Mangalia, pe şoseaua Constanţei, şi alta la Medgidia, strada Decebal nr. 35.
 
În prezent, în România sunt amplasate 142 de staţii de monitorizare continuă a calităţii aerului, dotate cu echipamente automate pentru măsurarea concentraţiilor principalilor poluanţi atmosferici. RNMCA cuprinde 41 de centre locale, care colectează şi transmit panourilor de informare a publicului datele furnizate de staţii, iar după validarea primară, le transmit spre certificare Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Calitatea Aerului din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii