Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dacă este lege, să fie pentru toţi!” Constănţenii internauţi îl trag de mânecă pe Radu Mazare

ro

14 Mar, 2014 00:00 2243 Marime text
Cetăţenii nemulţumiţi de modul cum este condusă administraţia publică locală caută un răspuns la probleme lor pe un site de administraţie. Din spatele monitorului, ei pot să le transmită aleşilor locali motivele insatisfacţiilor lor faţă de ceea ce fac, sau nu fac, cei pe care i-au votat. Adresa www.domnuleprimar.ro le stă la dispoziţie tuturor celor care vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la modul în care îşi fac datoria cei care ne conduc oraşul sau judeţul.
 
Ce îi mai nemulţumeşte pe constănţeni?
 
Şi Bogdan este un alt cetăţean nemulţumit care vrea sa fie ascultat de primarul pe care constănţenii l-au ales să le reprezinte interesele. „Pe strada Bogdan Vasile numărul 1 avem probleme. Strada este plină de noroi şi apă, se inundă de fiecare dată când plouă, iar vara este praf cât vezi cu ochii. Nu s-a asfaltat şi nu s-a pus piatră de câţiva ani. Merg copiii la şcoală prin noroi şi apă. Cum este posibil ca în secolul acesta, într-un oraş precum Constanţa, să se poată trăi la fel ca la ţară?! Vă rog să veniţi să vedeţi cum locuim. La fel şi pe Baba Novac. Este plin de gropi şi noroi de la Kamsas şi până la Cimitir. Nu se poate! De ani de zile nu ia nimeni nicio măsură! Ruşine! Noi am votat pentru un oraş curat, nu unul cu drumuri de pământ”, este nemulţumirea pe care Bogdan a făcut-o publică recent prin intermediul aceluiaşi site.
 
Se cred stăpâni pe spaţiul public
 
Faptul că unii oameni cred că pot face pe domeniul public ce fac şi la ei în curte îl deranjează pe un cetăţean din Constanţa, care îl acuză pe patronul unui magazin situat pe strada Cuza Vodă că a pus stăpânire pe toată strada. Omul îl acuză pe afacerist că îşi ţine maşinile pe care le are de vânzare în plină stradă, dar şi într-o parcare alăturată. Plângerea este făcută publică pe platforma site-ului domnuleprimar.ro Constănţeanul se declară profund nemulţumit că, odată ajuns în zonă, este nevoit să caute îndelung un loc de parcare pentru că tot drumul este ocupat de autoturismele proprietarului unui magazin de confecţionat chei. „Am trecut pe strada respectivă şi a trebuit să caut un loc de parcare timp de 5 minute. Am fost înjurat şi gonit să plec, să parchez în altă parte. Oamenii care au spaţii comerciale în zonă spun că toţi cei care parchează pe strada respectivă trebuie să le dea socoteală acelor patroni. Dacă este lege, să fie pentru toţi! Si pentru aceşti domni care cred că spaţiul public le aparţine fără să plătească nimic. Va mulţumesc!”, se arată în sesizarea lui Cristian Agiu, expusă pe portalul domnuleprimar.ro în speranţa că Primăria Constanţa îi va da un răspuns.
 
Audeienţă online la primar?
 
Site-ul www.DomnulePrimar.ro şi-a câştigat notorietatea prin faptul că cetăţenii pot adresa întrebări, reclamaţii, sesizări sau sugestii direct primarilor, iar cei vizaţi le răspund. Să nu credeţi însă că această regulă este valabilă şi pentru edilul municipiului Constanţa. De aproape 9 ani, 165 de sesizări ar fi trebuit să intre în atenţia primarului Radu Mazăre, însă toate au rămas fără răspuns.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Maria 19 Mar, 2014 18:05 Nu inteleg de ce se plang domnii.....Nu dumnealor l-au votat, atatia ani la rand ? Si eu sunt din Constanta, si, mi-e rusine sa spun asta.....
  • Gabi 14 Mar, 2014 05:49 Primarul n-a raspuns niciunei sesizari, in schimb aseara era la televizor costumat in nu stiu ce rege de mi-era rusine ca sunt din Constanta. Si bineinteles, era inconjurat de o sleahta de ramolite (ca de astea nu ducem lipsa), asa, ca rusinea sa fie si mai mare. Ma uitam cu perplexitate la spectacolul gretos si grotesc deoptriva si intrebam cat mai dureaza