Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii de la Centrul de Plasament „Antonio“, beneficiarii donațiilor strânse la Târgul „Să dăruim împreună!“ (galerie foto)

ro

10 Jul, 2014 00:00 4540 Marime text
În prezența reprezentanților consulatelor Turciei, Federației Ruse și Chinei la Constanța și a celor doi subprefecți ai județului Constanța, ieri, au fost înmânate copiilor de la Centrul de Plasament „Antonio“ bunurile cumpărate cu banii strânși la ultima ediție a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună!“, care a avut loc la Maritimo Shopping Center pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului.

Beneficiarii de anul acesta ai fondurilor colectate în cadrul evenimentului caritabil au fost copiii de la Centrul de Plasament „Antonio“.
Din cei peste 11.000 lei strânși, în jur de 8.000 de lei au fost cheltuiți pentru achiziționarea a două televizoare, două mașini de spălat, două calculatoare și a unei mașini de tocat profesionale, restul de aproape 3.000 de lei fiind păstrați pentru a acoperi cheltuielile de deplasare a 30 de copii de la centru într-o tabără de zece zile, la Sinaia.
La evenimentul de ieri au fost prezenți cei doi subprefecți ai județului Constanța, Ersun Anefi și Levent Accoium, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalıșkan, consulul Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Qingshan, și atașatul din cadrul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Nechaev, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal, directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre“ Constanța, Ali Oguzhan Yuksel, precum și directorul Direcției de Protecție a Copilului, Petre Dinică. Oaspeții au vizitat câteva dintre cabanele care au devenit casă pentru aproximativ 70 de copii și au rămas impresionați de ospitalitatea micuților, dar mai ales de bucuria care li se citea pe chipuri la vederea darurilor. Pentru a le mulțumi într-un fel celor care le-au adus această bucurie, patru tinere îmbrăcate în ținute tradiționale românești au susținut un scurt moment artistic, în cadrul căruia au interpretat două melodii populare românești.
Reprezentanții corpurilor diplomatice le-au transmis copiilor că astfel de acțiuni vor continua, la rândul lor manifestându-și bucuria de a putea contribui la creșterea confortului din astfel de centre pentru copii.
Reamintim faptul că, de 1 Iunie, la Maritimo Shopping Center a avut loc ediția de anul acesta a Târgului de Binefacere „Să dăruim împreună!“, la care au participat cu produse la vânzare, alături de reprezentanțele diplomatice organizatoare ale acestui eveniment, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, care s-a remarcat prin mobilizarea unui număr foarte mare de membre ale organizațiilor de femei de la toate filialele sale, și Uniunea Democrată Turcă din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii