Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorităţile cernavodene, în alertă! Peste zece utilaje intervin pentru deszăpezire

ro

28 Jan, 2014 00:00 1305 Marime text
Ninsorile abundente din ultimele 48 de ore au pus pe jar autorităţile publice locale, care au constituit un comitet pentru situaţii de urgenţă, pregătit să intervină la orice oră pentru prevenirea riscurilor în această perioadă, se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de Primăria oraşului Cernavodă.

Peste zece utilaje de deszăpezire lucrează din week-end la foc continuu, zi şi noapte, pentru înlăturarea omătului din oraş.
Utilajele de deszapezire au pornit pe teren încă de duminică noaptea. Cele şase buldoexcavatoare, trei maşini cu lame şi cele cinci freze s-au luptat la foc continuu cu viscolul puternic pentru a preveni blocajele rutiere pe arterele principale din oraş. Încă de la primele ore ale dimineţii, 75 de angajaţi ai Gospodăriei Comunale pornesc în teren pentru a înlătura zăpada de pe trotuare, parcuri şi curţile unităţilor de învăţământ.

De asemenea, Comitetul format din reprezentanţi ai Primăriei Cernavodă, ai Direcţiei de Asistenţă Socială, ai Spitalului Orăşenesc, ai Poliţiei Locale, ai Poliţiei Naţionale, ai SC Utilităţi Publice SRL şi ai SC Gospodăria Comunală SRL, sub coordonarea primarului Gheorghe Hânsă, a reuşit să ţină situaţia sub control. Până ieri la ora 17.00, au fost adăpostite şase persoane la Adăpostul Sfânta Maria din Cernavodă, în timp ce reţelele de încălzire aparţinând unui lăcaş de cult şi unui număr de patru locuinţe în care stau familii nevoiaşe au fost reabilitate, cu sprijinul autorităţii locale. De asemenea, cartierele limitrofe Cochirleni şi Hinog (izolate de omăt) au fost deszăpezite.

Primăria Cernavodă şi Comitetul pentru situaţii de urgenţă va sta non-stop la dispoziţia cetăţenilor (în special la dispoziţia persoanelor vârstnice, bolnave sau nevoiaşe) pentru sprijin la deszăpezire în curţi, medicamente sau hrană. În acest sens, locuitorii oraşului sunt rugaţi să apeleze la numerele de telefon: 0241.236.256 - Dispecerat, 0736.333.346 - Poartă Primărie, 0723.683.081 - primar Gheorghe Hânsă, 0723.763.239 - Marian Cadiu, 0722.259.168 - viceprimar Suliman Ecrem, 0726.224.644 - Mariana Gherghiniţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii