Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius“ Caravana Freedom Tour pentru prevenirea traficului de persoane

ro

16 Oct, 2014 00:00 2115 Marime text


Ambasada SUA şi Asociaţia eLiberare, Bucureşti, prin Centrul American Corner din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, organizează astăzi, începând cu ora 14.00, o acţiune cu privire la prevenirea traficului de persoane şi exploatării sexuale în România.


Ioana Săndescu, project manager în cadrul Asociaţiei eLiberare, organizează #FreedomTour, o călătorie în jurul României, împreună cu partenerii săi, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Bancpost, Avis şi organizaţiile ADPARE şi MATTOO.

Caravana Freedom Tour va călători în 16 oraşe din România, cumulând 896 ore de călătorie, o oră pentru fiecare victimă a traficului de persoane identificată în anul 2013, în România. Iniţiativa îşi propune să transmită un mesaj de prevenire şi de conştientizare a pericolului traficului de persoane. Turul a început la data de 11 septembrie şi se va încheia sâmbătă, 18 octombrie, cu prilejul Zilei Europene a Luptei Împotriva Traficului de Persoane, la ştafeta organizată de Bancpost, Run4Freedom.

La evenimentul de lansare au participat reprezentanţi ai partenerilor implicaţi în campanie, ai Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, ai societăţii civile şi ai mass-media. Dean Thompson, responsabilul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA, a arătat că acest proiect este un exemplu excelent de colaborare între autorităţi, mediu de afaceri şi societatea civilă, care acţionează împreună pentru a sprijini o cauză importantă. „Toţi suntem responsabili să găsim modalităţi de a sprijini victimele şi de a ne opune celor care le exploatează“, a precizat Dean Thompson.

La rândul lui, directorul adjunct al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, comisar-şef de poliţie Marius Cătălin Dragotă, a subliniat importanţa acestei iniţiative: „Ne bucurăm să fim astăzi alături de partenerii noştri, pentru a marca începutul de drum al caravanei denumite simbolic Freedom Tour, care va aduce în ţară, prin vocea tinerilor voluntari, mesaje directe de prevenire a traficului de persoane. Ne dorim ca acesta să nu mai facă victime în rândul tinerilor, iar ANITP va încerca să găsească cele mai inovatoare soluţii de a informa şi preveni asupra riscurilor existente.“

„Sprijinul acordat de Bancpost în lupta împotriva traficului de persoane este modul nostru de a spune că, odată ce ştim, alegem să nu ignorăm, ci, mai degrabă, să facem ceva în privinţa asta. Implicarea noastră în lupta împotriva traficului de persoane este ceva ce nu are un sfârşit şi merge dincolo de noi sau de persoanele implicate. Ţelul final? Să protejăm şi să salvăm de la suferinţă măcar o persoană. Gândiţi-vă la asta! Merită?“, a declarat Anthony C. Hassiotis, preşedinte executiv şi CEO Bancpost.

„Motivaţia care a stat la baza proiectului demarat de Asociaţia eLiberare este necesitatea implicării societăţii civile. Organizaţia doreşte să creeze un precedent pozitiv prin care să inspire oamenii la acţiune în propriile comunităţi. România se bucură de sprijinul autorităţilor în lupta împotriva traficului de persoane, însă reprezentanţii societăţii civile recunosc nevoia unei mişcări sociale împotriva sclaviei moderne. #FreedomTour doreşte să faciliteze acest lucru pe plan naţional, prin activităţile demarate în cadrul proiectului“, au declarat, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Universităţii „Ovidius“ Constanţa.

Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi accesând www.thefreedomtour.ro şi www.eliberare.com.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii