Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţionarii Dobrolact SA, supravieţuitorul fostei ICIL, au respins tranzacţionarea acţiunilor

ro

03 Feb, 2015 00:00 3713 Marime text
Pe data de 23 ianuarie, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor societăţii Dobrolact SA, cu sediul în municipiul Constanţa, strada Bucureşti.
 
În acest context, acţionarii au respins propunerea privind efectuarea de către societate a demersurilor legale necesare în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de societatea Dobrolact SRL, în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare. Un alt punct de pe ordinea de zi a constat în aprobarea procedurii de retragere din societate a acţionarilor, conform prevederilor Legii 151/20145 şi Regulamentului ASF nr. 17/28.11.2014, având în vedere hotărârea mai sus precizată. Potrivit articolului 3 din Legea 151/2014, în cazul în care Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor hotărăşte să nu facă demersurile legale necesare în vederea tranzacţionării acţiunilor emise de societatea pe o piaţă reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacţionare, acţionarii care nu au votat în favoarea hotărârii adoptate au dreptul de a se retrage din societate şi de a obţine contravaloarea acţiunilor pe care le posedă.

 Despre Dobrolact SA

 Potrivit Registrului Comerţului, societatea Dobrolact SA a fost înregistrată în anul 2000, prin divizarea din cadrul Întreprindere de Colectare şi Industrializare a Laptelui (ICIL) Constanţa şi are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2002, Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, Sucursala Regională Sud-Est Constanţa, a scos la licitaţie pachetul de 56,329% din acţiuni deţinut de aceasta, pachet care a fost adjudecat de cumpărătorul persoană fizică Lucian Dumitru Lungoci.
 
În 2004, a venit rândul Dobrolact să treacă printr-o divizare asimetrică, iar în prezent, acţionarul majoritar este SC Misilic Cam SRL. Sediul societăţii se află în municipiul Constanţa, pe strada Bucureşti.
 
Capitalul social subscris al firmei este de 591.115 lei, integral vărsat, compus din 236.446 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 2,5 lei.
 
Asociaţii societăţii sunt SC Milisic Cam SRL, cu 171.949 de părţi sociale (72,71% din capitalul social), precum şi Asociaţi listă, care deţin împreună 64.497 de părţi sociale (27,29% din capitalul social).
 
Administratorii societăţii sunt: Popa Neculai, născut în 1951, în Panceşti, judeţul Bacău, Bocănete Ecaterina (preşedinte al CA), născută în 1957, în comuna Cîrlogani, judeţul Olt, şi Lungoci Maria, director, născută în 1956, în comuna Comana.
 
În anul fiscal 2013, potrivit date-financiare.ro, societatea cu doi angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 106.305 lei şi un profit brut zero.
 
Cât priveşte asociatul SC Milisic Cam SRL, potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înregistrată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Constantin Brâncuşi. Societatea are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei.
 
Asociaţii şi administratorii societăţii sunt Lungoci Maria şi Bocănete Ecaterina. Ambii asociaţi deţin câte zece părţi sociale. Societatea Milisic Cam SRL se ocupă de „comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii