Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier grav pe Autostrada A4. Patru persoane au fost rănite. O șoferiță care nu avea permis de conducere a fugit de la fața locului

ro

22 Aug, 2017 15:23 5717 Marime text
La data de 22.08.2017, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpata reţinută C.I, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C. pen şi părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută de art. 338 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen.
 
Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, la data de 11.08.2017, inculpata Ioana Costache, în timp ce conducea autoturismul marca Mini Cooper pe autostrada A4, la km 14+942m, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare faţă de autoturismul marca Skoda Octavia, ce era condus regulamentar, a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta.

In urma impactului autoturismul marca Mini Cooper a rămas imobilizat pe banda doi de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar autoturismul marca Skoda Octavia s-a oprit pe banda de urgenţă.

Din aceeaşi direcţie rula autoturismul marca Ford Focus al cărui conducător, surprins de staţionarea celor două autovehicule pe carosabil, în încercarea de a evita un impact cu acestea şi din cauza bucăţilor de elemente de caroserie împrăştiate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu glisiera metalică de pe partea dreaptă a sensului de mers şi de aici în cea mediană.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, pasageri în auto marca Ford Focus si a două persoane, pasageri în auto Skoda Octavia.

Imediat după producerea accidentului de circulaţie, până la sosirea organelor de poliţie care au efectuat cercetarea la faţa locului, deşi avea cunoştinţă că sunt persoane vătămate în autoturismul pe care l-a lovit, inculpata a părăsit locul faptei.

După identificarea acesteia, s-a stabilit că inculpata Costache Ioana nu posedă permis de conducere.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au precizat procurorii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabi 23 Aug, 2017 15:47 Pe banda doi și pe banda de urgenta? Înseamnă că mașina era ruptă în două?