Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transelectrica In Dobrogea vor trebui construite noi linii electrice

ro

16 Jun, 2010 17:40 1076 Marime text

Directorul general al transportatorului naţional de electricitate Transelectrica, Adrian Băicuşi, a declarat astăzi că vântul reprezintă cea mai mare atracţie pentru investitorii în producţia de electricitate, adăugând că toţi speră ca această sursă regenerabilă să rezolve problemele de energie.

"Vântul este cea mai mare atracţie şi va continua să fie peste tot în lume. Toată lumea visează că vântul ne va scăpa de probleme de energie. În Dobrogea, avem un exces de capacitate. Din această cauză, vor trebui construite noi linii electrice, fie că vorbim de interconexiunea cu Bulgaria, fie de cablu electric submarin cu Turcia. A doua zonă de interes este Moldova, mulţi investitori se reorientează spre această zonă şi ne aşteptăm să primim multe cereri de racordare în sistem acolo. Altă zonă de interes apărută de curând este Banatul", a declarat Băicuşi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ifigeniax 18 Jul, 2010 14:11 Producerea energiei electice si prin alte metode,f b,de ce n-ar fi o idee buna?...N-are nici-o legatura agricultura cu faptul ca cineva se gandeste cum sa produca energie electrica.Aaaaaaaaaa,daca ministrul agriculturii s-ar gandi la cum sa produca en elec.,da,ati putea sa-l criticati,dar in cazul in care directorul general al transelectricii vine cu idei noi,n-ai nici-un drept sa-l critici stimate comentator de mai sus. Din partea mea toata stima si admiratia pentru d-l director.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 16 Jun, 2010 16:15 NU SUNTETI SANATOSI LA CAP !!! ȚARA piere si baba se piaptana. Cum e posibil sa va GANDITI la producerea ENERGIEI ELECTRICE, cand e nevoie de atragerea de INVESTITII SI INVESTITORI in AGRICULTURA, care este singura CAPABILA de a DA LOCURI DE MUNCA si de a OPRI declinul ECONOMIC din ROMANIA ???