Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Super romanul care a zburat pe trenul avionului de la Viena la Londra este din Cochirleni

ro

20 Jun, 2010 16:06 1926 Marime text

avion_culea.jpgRomânul care a zburat de la Viena la Londra agăţat de trenul de aterizare al unui avion se numeşte Andrei Culea, are 20 de ani şi provine din satul constănţean Cochirleni.

Potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail, numele românului care a zburat cu trenul de aterizare de la Viena la Londra este Andrei Culea, acesta fiind originar din satul constănţean Cochirleni. Ziariştii britanici s-au deplasat în satul din care provine Culea, unde au realizat un reportaj despre familia acestuia şi despre condiţiile grele în care a copilărit

Andrei Culea s-a născut pe 28 ianuarie 1990, fiind condamnat la o viaţă extrem de grea, apăsată de sărăcie, astfel că achiziţionarea unui bilet dus spre Marea Britanie a reprezentat pentru el un obstacol de netrecut.

Mama lui Andrei, Vasilica, le-a spus jurnaliştilor că nu ştia nimic de isprava fiului ei şi că n-a mai auzit de el de când a plecat de acasă acum o lună, cu scopul de a-şi găsi o slujbă în Constanţa. Ea a mai spus că familia sa trăieşte cu sub 100 de euro pe lună.

“Ne-a spus că pleacă la Constanţa ca să-şi găsească de lucru. Nu ne-a dat nici un semn de când a plecat şi am fost foarte îngrijoraţi pentru el. Nu pot să cred că a plecat din ţară fără să ne spună”, a declarat Vasilica Culea.

Înainte să plece, Andrei a împărţit un dormitor cu ea, în casa în care mai trăiesc băieţii ei mai mari, Stelian şi Dan, de 44 şi respectiv 37 de ani, cele două cumnate ale ei şi patru nepoţi.

Deşi s-a declarat şocată de riscul pe care şi l-a asumat fiul ei, femeia s-a declarat mândră de curajul de care a dat dovadă, în încercarea de a obţine o viaţă mai bună. Andrei a fost, s-a lăudat ea, prima persoană din Cochirleni care a călătorit în afara ţării.

“A mers în Grecia anul trecut, la cules de fructe”, a spus Vasilica, adăugând că s-a întors cu ceva bani şi toată familia a fost mândră de el.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius din cochirleni 20 Jun, 2010 15:41 Fratilor eu sunt din cochirleni dar felul in care l-ati prezentat acest sat este sub orice critica si pot spune ca foarte multi din sat sunt plecati in afara tarii la munca . intradevar sunt oameni care se ocupa si cu agricultura dar majoritatea au locuri de munca prin orase din apropiere . . . .cernavoda . . .constanta. . . megidia . . etc