Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitale din Constanta, risca sa ramana fara apa din cauza datoriilor catre RAJA

ro

04 Jun, 2010 15:40 915 Marime text

Datoriile pe care unităţile spitaliceşti le-au strâns, până pe 26 mai, faţă de SC RAJA SA sunt de peste 600.000 de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate până la data de 30.04.2010.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Irina Oprea, "RAJA Constanţa a formulat către toţi aceşti debitori avizări şi convocări la conciliere în vederea recuperării creanţelor pe cale amiabilă. Totodată s-a procedat şi la încheierea de eşalonări a datoriilor cu instituţiile care au dat curs acestei proceduri. În cele din urmă, datorită neachitării restanţelor au fost trimise somaţii de plată şi notificări prin executor judecătoresc. Dând dovadă de o foarte mare înţelegere faţă de partea socială a acestor probleme, SC RAJA SA Constanţa a încercat stingerea acestor debite aducând această situaţie la cunoştinţa tuturor forurilor superioare, care puteau să ia măsurile necesare de îndreptare a situaţiei. Astfel, au fost transmise notificări către Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări, Prefectura Constanţa, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa."

Se pare însă, că nici aceste măsuri nu au avut rezultate, şi prin urmare S.C. RAJA S.A. a ajuns să fie somată, la rândul său, să achite cu prioritate şi în termen legal, facturile emise de către furnizori.

Într-un comunicat de presă emis azi, se precizează că S.C. RAJA S.A. este un operator regional care asigură serviciul de apă şi de canalizare în judeţele Constanţa şi Ialomiţa, la peste un milion de consumatori. Ca şi abonamentul la cablu, telefonia mobilă, energia sau băuturile alcoolice, apa potabilă costă bani, iar cel care o consumă trebuie să o plătească. Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanţa în imposibilitatea de achita facturile furnizărilor şi implicit, dincolo de voinţa noastră, de a priva toţi consumatorii din cele două judeţe de serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare. În prag de sezon estival, situaţia este şi mai critică, având în vedere că RAJA Constanţa asigură apa potabilă în toate staţiunile litoralului românesc.

În această situaţie, SC RAJA SA Constanţa este obligată să ia măsurile cele mai drastice împotriva rău-platnicilor, indiferent de statutul juridic şi profilul de activitate. Astfel, în cazul în care unităţile sanitare nu-şi vor achita faturile la termenele stabilite, începând cu data 06.06.2010 toate aceste unităţi vor fi debranşate de la reţeaua de alimentare cu apă şi vom aplica toate măsurile legale (acţionare în judecată) în vederea recuperării întregii datorii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii