Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salutul romanesc naste dispute romano-franceze (video)

ro

21 Apr, 2010 00:48 1627 Marime text

mae_francezi.jpgAmbasada României la Paris aşteaptă scuze din partea televiziunii publice franceze, după ce umoristul Jonathan Lambert i-a luat peste picior pe români într-o emisiune difuzată pe France2, spunând că salutul românilor include gestul de a cerşi bani.

Ambasada României la Paris a calificat comentariile umoristului Jonathan Lambert drept inacceptabile şi derivate din xenofobie şi rasism, în două scrisori trimise preşedintelui France Télévisions şi directorului general de programe.

Potrivit MAE, "misiunea diplomatică a cerut prezentarea de scuze, sancţionarea responsabililor şi informarea Ambasadei cu privire la măsurile adoptate pentru ca această situaţie să nu se mai repete." În acelaşi timp, reprezentanţa diplomatică a depus plângere la Consiliul Naţional al Audiovizualului din Franţa.

În cadrul emisiunii "On n'est pas couche", Lambert a făcut un joc de cuvinte între "salutul roman" şi "salutul românesc". Invitat la emisiunea lui Laurent Ruquier, umoristul i-a spus realizatorului că îi va aduce "salutul suprem", ca mulţumire pentru că-l invitase în emisiune. "Presupun că este vorba despre salutul roman", a venit replica lui Ruquier. Umoristul a propus însă "salutul românesc", pe care l-a exacutat în mijlocul scenei: "S'il vous plait, Messierurs, Mesdames!", a rostit umoristul cu mâna întinsă, folosind propoziţia pe care cerşetorii din Hexagon o folosesc pentru a-i îndupleca pe cetăţenii francezi.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii