Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo pana duminica

ro

14 Aug, 2010 02:36 1437 Marime text
Noaptea de vineri spre sâmbătă va fi una caldă şi săracă în fenomene meteorologice. Câţiva nori rătăciţi, şi cu totul izolat averse şi descărcări electrice vor fi, cel mai probabil în zonele de munte, în primele ore ale nopţii.

Vântul nu se va face simţit, aşa că înainte de prima geană de lumină temperaturile minime nu ne vor da răgaz să ne răcorim prea mult, căci sunt deja destul de ridicate. Sunt prognozate valori între 16 şi 26 de grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei.

Sâmbătă vom îndura din nou fierbinţeala din aer, mai ales la amiază, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, între 30 şi 37 de grade, chiar mai ridicate izolat, în est.

După-amiază şansele ca aerul să se mai răcorească puţin rămân tot pe la munte. Acolo sunt prognozate câteva averse slabe şi descărcări electrice. Nici vântul nu ne dă sâmbătă speranţe la ceva mai multă răcoare, suflă slab până la moderat, aşa că la amiază vom resimţi din nou disconfortul termic ridicat, în toate regiunile. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi peste tot în ţară.

Şi Capitala se topeşte sâmbătă sub acelaşi soare fierbinte. Cei câţiva nori de pe cer nu vor reuşi să ne aducă umbra mult-râvnită, aşa că va fi din nou foarte cald, cu valori termice caniculare după-amiază.

Temperatura maximă va fi de 36 - 37 de grade. Indicele de confort termic va depăşi pragul valoric de 80 de unităţi, aşa că e bine ca amiaza să vă găsească în locuri umbroase. Aerul fierbinte va fi mult mai greu de suportat şi din cauza umezelii mari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii