Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo - 13 februarie

ro

13 Feb, 2011 13:34 956 Marime text

Astăzi procesul de răcire continuă, spun meteorologii, dar aspectul vremii va fi unul în general frumos. Scad semnificativ maximele în partea de sud a României, astfel că valorile de temperatură la nivelul întregii ţări vor fi cuprinse între minus 2 şi plus 6 grade.Unele înnorări mai sunt posibile la începutul zilei în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali, unde izolat va mai fulgui. Vântul pierde din putere, suflă slab până la moderat, dar mai are unele intensificări la munte şi pe arii restrânse în regiunile estice.

La munte vremea va fi rece, dar frumoasă în aproape toate masivele. La începutul zilei norii mai lasă câţiva fulgi de zăpadă în Carpaţii Orientali. Către seară însă, norii strâng rândurile şi în Munţii Banatului şi peste vestul Carpaţilor Meridionali, unde local va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii importante comparativ cu valorile înregistrate ieri.

Chiar dacă a mai nins la munte, schiorii nu se pot bucura de la pârtii. La Vârfu Omu şi la Bâlea Lac, deşi stratul de zăpadă atinge 84-98 de centimetri, iar condiţiile de schi sunt bune, riscul de avalanşă este însemnat. Şi, unde nu există risc de avalanşă, cum e cazul la Arieşeni sau Predeal, zăpada nu mai trece de 17-20 de centimetri grosime pe pârtii. Ceva mai multă zăpadă este la Sinaia, cu 21 centimetri şi la Postăvaru, cu 15 centimetri.

Răcirea vremii continuă astăzi în regiunile din interiorul arcului Carpatic. Temperatura aerului scade simţitor în Banat şi în Crişana, unde ieri la amiază încă mai erau 7, 8 grade. Meteorologii prognozează astăzi 4 grade în Timişoara, 3 la Arad, 2 la Oradea, în jur de zero grade la Baia Mare, Cluj, Sibiu, Braşov. Dar va fi soare şi vântul cel mult moderat.

În sud se răceşte semnificativ, deşi vremea va fi predominant frumoasă şi vântul va scădea în intensitate. Maximele pierd în unele locuri chiar şi 10 grade comparativ cu cele de ieri şi se apropie de valorile medii normale. Vor fi 7 grade la Drobeta, 5 la Craiova, 4 la Râmnicu Vâlcea, 6 la Giurgiu şi 4 în Buzău. Doar în Bărăgan vântul va mai avea unele intensificări.

Şi în Dobrogea temperaturile sunt în scădere. La amiază se anunţă 4-5 grade şi doar câţiva nori pe cer. Vântul mai trece din când în când de moderat pe litoral.

S-a răcit şi în Moldova, încât valorile termice de la amiază sunt comparabile cu cele de ieri: minus 1 grad la Suceava, 1 la Iaşi, 2 în Bacău, 3 la Galaţi. Mai bate şi vântul, iar în nordul regiunii, în prima parte a zilei, izolat va mai fulgui.

În Capitală dimineaţa va fi una rece, cu doar minus 6 grade în termometre. Soarele însă va fi activ chiar de la începutul zilei şi până la amiază ridică mercurul în termometre la 4, poate chiar 5 grade. Şi vântul se va domoli astăzi în Bucureşti.


Presiunea atmosferică scade uşor de la 745 mm coloană de mercur.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii