Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele analize pe anul 2010 confirma calitatea apei de imbaiere pe litoral

ro

18 Jun, 2010 14:59 772 Marime text

Toate zonele de imbăiere de pe litoralul românesc sunt de categorie bună şi foarte bună, conform primelor analize pe anul 2010.

La începutul acestei luni au fost prelevate probe de apă de pe sectoarele de plajă dintre Năvodari şi Vama Veche. În urma analizelor efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa toate analizele efectuate au fost de categorie bună şi foarte bună. Lista privind calitatea apei de imbaiere poate fi regasita pe website-ul Administratiei Bazinala de Apa Dobrogea Litoral, http://www.rowater.ro/.

Conform legislaţiei în vigoare, privind calitatea apelor de îmbăiere, în prezent, Administraţia Naţională „Apele Române" are atribuţii, pe de o parte, de a prognoza şi de a gestiona poluările pe termen scurt, situate în proximitatea zonelor de îmbăiere şi, pe de altă parte, de a informa publicul, cu privire la datele furnizate de autorităţile de sănătate publică, ce priveşte zonele de îmbăiere şi calitatea acestora şi, după caz, interdicţia temporară a îmbăierii. Informarea publică se face inclusiv prin colaborare interinstituţională între toate autorităţile responsabile.

Comisia Europeană a apreciat suportul nemijlocit, precum şi campaniile de informare publică pe care Administraţia Naţională „Apele Române" prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral le-a derulat pe parcursul anilor 2008-2009. În mod special, sunt nominalizate campaniile „Să păstrăm apele curate", „Respectă plaja" si „Litoral Curat" si „Informeaza-te inainte de a intra in apa" desfasurate de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii