Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prejudiciu de peste un milion de euro, creat statului de către cinci tineri din judeţ

ro

15 Dec, 2010 19:10 847 Marime text

Cinci tineri din judeţul Constanţa sunt suspectaţi că, în perioada 2005-2009, au desfăşurat activităţi comerciale de achiziţionare şi livrare a unor cantităţi însemnate de produse cerealiere şi combustibili în numele mai multor societăţi comerciale din Constanţa, fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţele contabile ale firmelor, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind de peste 7.000.000 de lei.

Din verificările efectuate de poliţişti împreună cu reprezentanţi ai D.G.F.P. Constanţa, ai Gărzii Financiare Constanţa şi ai D.R.A.O.V. Constanţa, s-a constatat faptul că societăţile în cauză nu funcţionau la sediile sociale declarate, comportamentul acestora fiind tipic firmelor fantomă, iar din datele furnizate de către O.R.C. Constanţa a rezultat faptul că părţile sociale ale firmelor au fost cesionate succesiv între persoanele cercetate, în scopul ascunderii activităţilor infracţionale şi sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului.

De asemenea, în urma ridicării şi consultării documentelor bancare de la unităţile la care firmele au deţinut conturi de disponibilităţi, s-a constatat că suspecţii au efectuat mai multe retrageri în numerar a unor însemnate sume de bani, iar de cele mai multe ori aceste operaţiuni aveau justificări nereale şi constituiau plăţi fictive în baza unor borderouri false de achiziţie cereale.

Pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală iar, în urma probatoriului administrat în cauză, având în vedere că prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 euro, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA-Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tepes 15 Dec, 2010 15:29 cine il tine pe afaceristul marcel liga care are zeci dosare penale identice? catana tapotan tomescu? firma pe bdul mamai ce fac dga sri si dna?