Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizările Rompetrol cu privire la explozia de la Petromidia

ro

11 Oct, 2010 00:13 1245 Marime text

Compania Rompetrol a făcut anumite precizări referitoare la explozia care a avut loc la rafinăria Petromidia duminică după-amiază. În continuare vă prezentăm conţinutul complet al comunicatului de presă.

„In cursul acestei zile (ora 17.30), in cadrul rafinariei Petromidia a avut loc un incident, o conducta aferenta instalatiei HDV (hidrodesulfurarea distilatului de vid) fisurandu-se pe fondul unei probe pneumatice de presiune. Echipele Rompetrol au intervenit prompt pentru neutralizarea si securizarea instalatiei, nefiind nevoie de suport extern din partea autoritatilor locale.

In urma incidentului, 3 persoane responsabile cu testul de presiune au fost transportate la dispensarul platformei si ulterior la Spitalul Judetean Constanta pentru cercetari suplimentare. Mentionam ca acestea sunt inafara oricarui pericol si prezinta rani superficiale.

La nivelul rafinariei s-a format déjà o comisie de ancheta care impreuna cu autoritatile de resort va stabili toate detaliile privind cauzele aferente acestui incident.

Precizam ca in perioada 20 septembrie - 1 noiembrie activitatea si instalatiile Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals sunt oprite pentru realizarea lucrarilor aferente reviziei generale programate la 5 ani. In cadrul acesteia se vor realiza lucrari de control nedistructiv, reparatii, teste de presiune la 600 de utilaje si 2.000 de conducte, care vor fi ulterior autorizate in acord cu reglementarile nationale si internationale in vigoare. In acelasi timp, se vor integra in instalatiile celor doua companii peste 400 de echipamente si dispozitive noi.

Ultima revizie generală a avut loc în octombrie 2005".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii