Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua din 10 romani sustin ca saracia este principala problema in Romania

ro

27 Oct, 2009 19:31 763 Marime text

 

România s-a clasat pe locul al treilea în Uniunea Europeană , după ponderea celor care susţin că sărăcia este o problemă larg răspândită în ţara lor, de 90%, înaintea sa fiind Ungaria şi Bulgaria, potrivit unui Eurobarometru publicat astăzi de Comisia Europeană .

Potrivit statisticii, 25% din populaţia României este vulnerabilă la fenomenul sărăciei, ceea ce reprezintă celmai mare nivel din UE. În schimb, sub 10% din populaţia Olandei şi Cehiei prezintă risc desărăcie.

Imaginea este sumbră , aproape 80 de milioane de persoane - respectiv 16% din populaţia UE - care trăiesc sub pragul sărăciei şi care se confruntă cu dificultăţi serioaselegate deaccesul la un loc de muncă, la locuinţă, la servicii sociale şi financiare relatează Realitatea.ro.

Motivele principale ale sărăciei ţin de rata ridicată a şomajului potrivitopiniei a52% dintre cei intervievaţi în cadrul sondajului,şi deremuneraţia insuficientă (49%). Alte cauze se referă la prestaţiile sociale şi pensiile insuficiente (29%), precum şicostul excesiv al unor condiţii de locuire decente (26%).
Totodată, lipsa educaţiei, a formării şi a competenţelor profesionale (37%), precum şi sărăcia "moştenită" (25%)ori toxicomania (23%) sunt cauzele personale cel mai des invocate ale sărăciei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii