Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norul de cenusa va acoperi cea mai mare parte a Romaniei

ro

10 May, 2010 14:41 535 Marime text

Noul nor de cenuşă vulcanică, prezent la această oră deasupra vestului şi nord-vestului României, va avansa treptat spre est şi se va poziţiona, până mâine dimineaţa la ora 03.00, peste cea mai mare parte a ţării noastre, anunţă Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de noua erupţie a vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.

Conform ultimelor actualizări ale prognozei, elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuţă vulcanică va acoperi cea maimare parte a ţării noastre marţi dimineaţa.

Potrivit rezultatului modelului de dispersie şi a modelelor atmosferice de prognoză rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, specialiştii consideră că în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi datorate norului de cenuşă vulcanică pe teritoriul României.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii