Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nastase Pentru PSD incepe o calatorie prin desert

ro

15 Dec, 2009 14:32 756 Marime text

 

Pierderea alegerilor prezidenţiale de către Mircea Geoană pare să-l fi pus pe gânduri pe fostul premier PSD Adrian Năstase. „Plec în dimineaţa asta la o reuniune a Consiliului Europei. Am fost ales în Comisia de monitorizare a Adunarii Parlamentare a CE. Plec cu inima îndoită. Rămân în urmă discuţii, scandaluri, trădări, lecţii de dirigenţie, minciuni, poliţe în curs de a fi plătite, dezbinare, zăpadă, tristeţe.

Am mai trăit, în ultimii 20 de ani, momentele astea. Parcă nu atât de urâte. Sau poate amintirile au estompat penibilul şi lipsa de demnitate. Trădari ale unor "oameni politici" pe care, până de curând, nu-i cunoşteau decât soţiile şi câţiva prieteni. Transformarea clientelei în camarilă. Transformarea votului în marfă. Încercarea de a transforma PSD-ul dintr-un partid-balama (după cum a fost utilizat în ultimii ani) într-un partid- preş, partid de unică folosinţă", scrie Năstase pe blog.

Fostul premier îşi continuă analiza: "E nevoie de un timp de reflecţie în partid. Fără îndoială. Dar, dacă nu vrem ca fragmentarea să continue, dacă nu vrem ca partidul să fie transformat într-un poligon de încercare pentru diferite interese meschine şi jocuri cu mize individuale, dacă vrem o reconstrucţie a PSD-ului - ca nucleu al unei stângi puternice, bazată pe ideologie şi strategie proprie, exprimând speranţele milioanelor de simpatizanţi dezamăgiţi, atunci va fi nevoie să trecem peste frustrări, orgolii, peste gustul amar al înfrângerii şi să realizăm un partid unitar şi unit, deschis unor noi generaţii de membri, cu o echipă de conducere capabilă să dea mesajul de solidaritate şi de înţelepciune. Asumându-ne greşelile dar şi succesele.

Viitorul nu sună deloc optimist pentru Năstase: "Începe pentru PSD o noua călătorie prin deşert. Câţi vor rezista pânî la capăt?", relatează realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii