Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii au anunţat un început de weekend călduros

ro

19 Aug, 2010 13:02 1146 Marime text

Meteorologii au prognozat o vreme frumoasă pentru azi în sudul şi sud-estul ţării. De vineri însă în aceste regiuni va fi deosebit de cald iar aceste temperaturi se vor păstra şi sâmbătă.

Azi vremea va fi predominant frumoasă. Cel mai cald va fi, ca şi până acum, în sudul şi în sud-estul ţării, unde maximele ating 33 de grade, cu 2-3 grade peste mediile multianuale. Se mai înnorează în nord şi la munte, unde vor fi şi ploi de vară, mai ales după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi între 23 şi 33 de grade, iar presiunea atmosferica va fi în creştere uşoarã.

Weekendul vine cu vreme frumoasă. Va fi deosebit de cald, ca şi joi, în sudul ţării, cu cer variabil şi, izolat, după-amiază, averse la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 24 - 28 de grade în jumătatea nordică a ţării şi 30-33 de grade în cea sudică.

Nici sâmbătă nu se anunţă schimbări ale vremii. În aproape toata ţara cerul va fi însorit, aproape fără nori şi doar în zonele de munte se menţin condiţiile de averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în regiunile estice dinspre nord. Vântul nordic dinspre estul ţării împrospătează puţin masa de aer în care ne aflăm şi face ca maximele să mai scadă cu un grad-două faţă de vineri.

Vor fi 24 de grade la amiază la Suceava, 27 la Iaşi şi Bacău şi 29 la Constanţa. Sâmbătă cele mai mari temperaturi vor fi în Oltenia şi vestul Munteniei: 32 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Alexandria.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii