Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii anunţă temperaturi în creştere. Vezi prognoza pe trei zile

ro

30 Oct, 2010 13:38 914 Marime text

Am lăsat în urmă ploile reci şi ne bucurăm de un sfârşit de octombrie însorit, deşi cam rece. Meteorologii mai au încă o veste bună. Nu numai că scăpăm de ploile care afectează multe regiuni de pe continent, dar temperaturile la noi sunt în creştere, aşa că zilele următoare ne aşteptăm la o uşoară încălzire pe un fond însorit. Sâmbătă vom avea temperaturi la limita gerului, minus 9, minus 8 grade Celsius în depresiuni şi cu ceaţă care va trena în primele ore ale zilei în zonele joase de relief. Cu alte cuvinte, ne pregătim de o zi rece, dar însorită şi fără prea mult vânt.

Aşadar, meteorologii spun că e ar trebui să ne îmbrăcăm bine pentru a face faţă maximelor de azi, de la 8 la cel mult 15-16 grade, dar măcar alte fenomene meteo nu ne vor deranja peste zi.

Soarele e prezent la datorie şi duminică, dar ceaţa câştigă teren mai ales în partea de sud a ţării. Din această cauză, zonele de şes din Oltenia şi vestul Munteniei rămân tot cu 12-13 grade Celsius la amiază în Turnu Severin, Craiova şiAelxandria.

De asemenea, în Bucureşti şi Giurgiu, maxima se opreşte la 14 grade, e drept, însorite, în timp ce în restul ţării, temperaturile mai cresc puţin faţă de azi. Dincolo de Carpaţi, aşadar, aşteptăm maxime şi de 17 grade, cum e cazul în Banat.

Luni e chiar uşor mai cald, aşa că vor fi chiar vârfuri termice de 17-18 grade Celsius în Banat şi 15-16 grade la Oradea şi Sibiu. E drept, în regiunea din afara arcului carpatic, unde ceaţa şi norii dau tonul primelor ore ale zilei de luni, maximele sunt ceva mai mici, cu nu mai mult de 11 grade la Craiova, ca şi la Suceava, 13 la Iaşi şi cel mult 15 în Bucureşti, după o dimineaţă cu ceaţă destul de insistentă.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii