Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe trenuri spre litoralul romanesc

ro

03 Jun, 2010 18:50 1149 Marime text

Trenurile spre şi dinspre Constanţa vor avea traseu prelungit, în perioada 17 iunie - 26 septembrie, până la sau de la Mangalia, călătorii având la dispoziţie, în total, 48 de trenuri care vor asigura legătura între principalele oraşe din ţară şi de pe litoral, în intervalul precizat.

CFR Călători pune la dispoziţie 48 de trenuri, dintre care 24 Rapide, 14 Accelerate şi zece Personale, pentru a asigura legătura directă între principalele oraşe din ţară şi litoralul românesc. Acestea vor pleca din Bucureşti, Arad, Craiova, Timişoara, Deva, Reşita, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Iaşi, Suceava, Botoşani, Galaţi, Călăraşi, Buzău, Medgidia, se arată într-un comunicat de presă de azi al CFR Călători.

Totodată, trenurile care circulă, în prezent, spre şi dinspre Constanţa, vor fi prelungite până la sau de la Mangalia, astfel încât să oprească şi în staţiunile de pe litoral, iar trenurile suplimentare pe ruta spre şi dinspre litoral vor fi introduse, treptat, în circulaţie.

În plus, în sezonul estival vor circula şi două perechi de trenuri Accelerat, pentru a asigura conexiunea cu Delta Dunării, prin Tulcea. Unul din trenuri va pleca din Gara Bucureşti Nord la ora 5.18, iar altul va pleca după-amiaza, la 15.10. Dinspre Tulcea, orele de plecare sunt 6.00 şi 15.15.

În zilele de miercuri, vineri, sâmbătă şi duminică, din perioada 18 iunie - 19 septembrie, călătorii vor putea circula pe relaţia Budapesta - Arad - Craiova - Ruse - Burgas sau Varna cu un tren internaţional care va fi introdus suplimentar în circulaţie.

Nu în ultimul rând, în perioada 17 iunie - 26 septembrie, CFR Gevaro va asigura serviciul de transport cu vagoane de dormit şi cuşete aflate în compunerea trenurilor dintre Constanţa sau Mangalia şi Satu Mare, Sighetul Marmaţiei, Oradea, Cluj Napoca, Timişoara, Suceava Nord, Botoşani şi Arad.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii