Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpaţii din dosarul spăgii în Portul Agigea rămân în arest

ro

11 Jul, 2011 15:02 1558 Marime text

img_3646.jpg21 de inculpaţi în cazul Agigea rămân în arest. Noile mandate au fost emise pe 30 de zile. Procurorii DNA analizează noi probe privind dosarul corupţiei din Portul Agigea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 25 mai, emiterea de mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele a 29 de persoane, dintre care unul în lipsă şi pentru 28 de persoane reţinute de procurori în dosarul Vămii Constanţa, printre care fostul secretar general în MAI Laurenţiu Mironescu. 

Astfel, potrivit Mediafax, au rămas în arest, printre alţii, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Claudiu-Constantin Olteanu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, comisionarii vamali Dragoş Iulian Tudoran şi Valentin Ţiripan, Sunai Cadîr, director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, Aurelian Pilcă, Mihai Culea şi Laurenţiu Catargiu.

În acest dosar au fost arestaţi preventiv iniţial şi Laurenţiu Mironescu - fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Liviu Bratu - adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Pătraşcu - ofiţer de poliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Corneliu Păun.

Aceştia au părăsit arestul preventiv în urma deciziei din 21 iunie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători.

În acest dosar este cercetat şi senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazul acestuia procurorii luând măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, este considerat de procurorii anticorupţie "leader" al grupului infracţional, care derulau afaceri ilicite în Portul Constanţa.

Procurorii îl acuză pe Eugen Bogatu că "s-a implicat în activitatea de colectare a sumelor de bani prin intermediul comisionarilor vamali Dragoş Iulian Tudoran şi Valentin Ţiripan", dar şi că "a intervenit" la Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud-Agigea, pentru a ajuta o firmă să importe ilegal mărfuri subevaluate.

 

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii