Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harta companiilor străine care vin în România. Vezi ce judeţe preferă firmele pentru a-şi lansa investiţiile

ro

14 Jul, 2011 14:20 1591 Marime text

147-harta_companiilor_straine_in_romania_-_ianuarie_2011.jpgCompaniile străine, principalele generatoare de capital, nu se mai înghesuie la poarta României, asa cum se întampla în anii de boom 2007 -2008. Ca dovadă, începutul acestui an este cel mai slab din ultimii cinci ani în privinţa numărului de societăţi străine care îşi deschid afaceri în România! Practic, tot mai puţine companii străine vin în ţara noastră. Numărul de companii străine înmatriculate în prima lună a acestui an este de aproape trei ori mai mic decât numărul de companii străine înregistrate în prima luna din 2007. În plus, ianuarie 2011 a adus cel mai redus număr de firme străine în România din ultimii cinci ani. În cifre, situaţia se prezintă astfel: 404 societăţi cu capital străin s-au înmatriculat în România în ianuarie 2011. În schimb, în ianuarie 2007, numărul acestora a fost de 1.107.

În privinţa amplăsării geografice, Capitala rămâne prima destinaţie în ceea ce priveşte înmatriculările companiilor străine. Multe din aceste companii au ales Capitala nu neapărat pentru că ar derula aici afaceri, ci pentru ca sunt mai aproape de instituţiile comerciale şi fiscale.

Al doilea judeţ ca destinaţie pentru investitori a fost Timiş în prima lună din 2007, 2008 şi 2009. În schimb, începând cu 2010, Timişul a căzut pe locul trei, a doua poziţie fiind ocupată de către Ilfov. Practic, Bucureşti a rămas numărul unu ca destinaţie, dar numărul doi a devenit ‘periferia' Capitalei. Această ‘periferie' a devenit astfel mai atractivă decât judetul Timiş.

În opt judeţe nu s-a înmatriculat nici o companie străină în ianuarie 2011. Este vorba despre Alba, Călăraşi, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Teleorman, Vaslui.

www.econtext.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii