Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FMI Nu ar trebui sa fie probleme cu transa, Romania are perspective bune

ro

30 Dec, 2009 21:47 916 Marime text

Directorul pentru Europa al FMI, Marek Belka, a declarat, intr-un interviu publicat miercuri de Reuters, ca este increzator ca Romania va primi transa a treia din imprumut dupa adoptarea bugetului pe 2010 si ca tara are "perspective bune" pentru trimestrele urmatoare.

"Nu ar trebui sa fie probleme cu a treia transa din imprumutul de la FMI. In ianuarie, FMI va trimite o misiune in Romania si va incepe sa negocieze finanlizarea evaluarii. Singura chestiune este reprezentata de adoptarea de catre Parlament a bugetului pe anul viitor, dar nu vad vreo problema in aceasta privinta", a afirmat Belka.

Oficialul Fondului Monetar International a subliniat ca Romania este stat membru al Uniunii Europene si ca are o banca centrala "independenta si solida".

"Vad perspective bune pentru Romania in urmatoarele trimestre", a mai spus Belka.

Marti, conducerea Parlamentului a stabilit programul de adoptare a bugetului de stat pe anul 2010 pana pe 15 ianuarie, dezbaterea acestuia in plenul reunit urmand sa inceapa in data de 11 ianuarie, intr-o sesiune extraordinara.

Vizita delegatiilor de evaluare de la FMI si CE ar putea avea loc in perioada 20-27 ianuarie, pentru ca intre 12 si 15 februarie board-ul FMI sa aprobe urmatoarele transe pentru Romania. Jumatate din urmatoarele doua transe de la FMI urmeaza sa intre la buget.

Sursa: NewsIn

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii