Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul îi pune pe miliardarii români să depună "declaraţii de patrimoniu"

ro

30 Sep, 2010 00:16 1473 Marime text

lei_20163500.jpgÎncepând cu 2011, nu numai politicienii vor fi obligaţi să depună, o dată pe an, declaraţie de avere. Fiscul se pregăteşte să le impună românilor bogaţi a căror avere creşte cu cel puţin 50.000 de euro într-un an să depună o declaraţie de patrimoniu, a declarat pentru Gândul directorul Direcţiei de Control din ANAF, Marian Morcoaşă.

Dacă dividendele declarate de firma bogatului nu "se pupă" cu declaraţia de patrimoniu, atunci averea nedeclarată va fi impozitată cu 16%. "Tot prin aceste modificări legislative este prevăzută competenţa organelor fiscale de a exercita inspecţia fiscală pentru o anumită perioadă, asupra persoanelor fizice la care se constată o creştere de patrimoniu, nejustificată prin veniturile declarate la organele fiscale competente", a declarat Marian Morcoaşă pentru Gândul.

Pe lista Fiscului sunt deja circa 200 de patroni cu averi impresionante, ale căror companii au declarat pierderi ani la rând. Pentru această nouă misiune, ANAF va înfiinţa o structură nouă care se va subordona Direcţiei de Mari Contribuabili. Inspectorii fiscali vor fi şcoliţi de specialişti din UE.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii