Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

ro

25 Feb, 2011 16:24 1169 Marime text

Doi bărbaţi, unul din Medgidia şi altul din Constanţa sunt suspectaţi că, împreună cu alte persoane, au alcătuit un grup infracţional organizat, având ca scop sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale şi schimbarea destinaţiei banilor rezultaţi din activitatea infracţională.

Acţionând în baza Programului „Antifraudă", ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională privind pe D. Daniel, de 26 de ani, din Medgidia, în calitate de asociat unic şi administrator al al unei societăţi comerciale cu sediul în Constanţa şi C. Aurelian, în vârstă de 27 de ani, din Constanta, persoană care avea specimen de semnatura şi în numele unităţii comerciale efectua operaţiuni bancare.

Astfel, administratorul societăţii comerciale este suspectat că a efectuat tranzacţii cu cereale fără a înregistra în contabilitate veniturile realizate sustragându-se de la plata obligatiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului cu suma de aproximativ 928.450 lei.

Dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare spre competentă soluţionare în favoarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii