Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta Trei societati au prejudiciat statul cu peste 70 miliarde de lei vechi

ro

27 May, 2010 19:27 1069 Marime text

Trei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul judeţului Constanţa au prejudiciat statul român cu peste 70 de miliarde de lei vechi.

SC Cereal Standard SRL din Medgidia, al cărui administrator este din Republica Moldova, a prestat servicii şi a livrat cereale către diverse societăţi. Întrucât societatea nu funcţionează la sediul social declarat se presupune că nu a înregistrat operaţiunile în evidenţă financiar - contabilă prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma totală de 6.226.745 lei.

SC Giuly Trans SRL Constanţa, societate ce nu funcţionează la sediul social declarat având întocmită încă din anul 2009 sesizare penală, a efectuat achiziţii intracomunitare din Bulgaria şi Germania în valoare totală de 1.876.587 lei pe care nu le-a declarat. Prejudiciul creat bugetului de stat prin neînregistrarea operaţiunilor este în sumă de 722.486 lei. S-a întocmit completare la sesizarea penală din 2009.

SC Rizof Logistic SRL Constanţa a efectuat achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii şi cereale. Din evidenţa financiar-contabilă pusă la dispoziţie de societate a rezultat că aceasta a livrat către diverşi clienţi interni cerealele aduse în spaţiul intracomunitar fără a prezenta documente legale de provenienţa, ocazie cu care s-au aplicat amenzi contravenţionale şi suma de 324.999 lei reprezentând contravalorea mărfii comercializate a fost confiscată.Totodată s-a constatat că există diferenţe între mărfurile achiziţionate şi cele declarate de contribuabil, astfel încât, s-a întocmit sesizare penală pentru un prejudiciu în suma de 943.721 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii