Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci comunităţi rurale din judeţ, implicate în proiectul „COMPETENT”

ro

16 Dec, 2010 15:18 620 Marime text

Asociaţia Comunelor din România anunţă lansarea proiectului „COMPETENT - Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii".

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar perioada de desfăşurare a proiectului este de 24 de luni, începând cu data de 1 noiembrie 2010. Valoarea totală a proiectului este de 6.815.187,00 lei, din care 6.444.706,00 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată şi 131.524,00 lei contribuţia partenerilor.

Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii.

Proiectul contribuie direct la realizarea obiectivului general, propunându-şi dezvoltarea capitalului uman, prin instruirea a 1400 membri ai grupurilor vulnerabile din 35 de comune în competenţe comune, inclusiv TIC, începând cu luna a zecea a proiectului. Pachetele de instruire vor fi adaptate după cele dezvoltate de partenerul transnaţional, în baza unui studiu calitativ în rândul angajatorilor din judeţele implicate în proiect. La nivelul colectivităţilor locale proiectul va dezvolta capacitatea administraţiei publice locale de a oferi persoanelor vulnerabile consiliere personalizată şi orientare pe piaţa muncii. În cele 35 de comune selectate vor fi create puncte de informare pe lângă primării care vor oferi informaţii privitoare la oportunităţi de ocupare, instruire, calificare/recalificare în scopul facilitării integrării/reintegrării pe piaţa muncii, precum şi servicii personalizate de consiliere şi orientare pentru persoanele cu risc de excludere socială.

Proiectul va fi implementat la nivel multiregional, în şapte judeţe: Olt, Dolj, Cluj, Constanţa, Neamţ, Dâmboviţa şi Ialomiţa. În judeţul Constanţa au fost selectate cinci comunităţi rurale: Cumpăna, Dobromir, Independenţa, Castelu şi Chirnogeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii